Debutant stoppet dansk Tour de France-tørke: – Fantastisk

CARCASSONNE (VG) Endelig: Magnus Cort Nielsen (25) sørget i ettermiddag for Danmarks første etappeseier i Tour de France på ni år.

Publisert:

Det gjorde Astana-talentet da han spurtslo Ion Izagirre  og Bauke Mollema på oppløpet i Carcassonne.

– Det er fantastisk. De siste 15 kilometerne hadde vi god kontroll. Da var det ingen som kunne sykle fra oss (han og lagkamerat Michael Valgren). Men det var godt å gjøre det. Det var deilig. Verdens største sykkelløp! gliste Cort Nielsen under seiersintervjuet i Carcassonne.

Cort Nielsen sykler Tour de France for første gang.

les også

Sjekk forskjellen: Thomas ikke i nærheten av rekord

Dette er Astanas andre etappeseier på like mange dager, etter at Omar Fraile vant den 14. etappen i går.

Det kasakhstanske laget stiller med ikke mindre enn fire dansker i årets Tour de France.

– Jeg sov dårlig i natt, fordi jeg syntes denne etappen passet meg så godt, sier Cort Nielsen.

– Hvordan har det vært å vinne som debutant i Tour de France?

–Jeg har rukket å være her i to uker, så det er ikke så nytt lenger. Men det er herlig å vinne i min første Tour. Jeg vant i min første Spania rundt også, så jeg visste at det var mulig, sier 25-åringen fra Bornholm.

Danmark står nå oppført med 19 etappeseirer i Tour-historien. Norge har til sammenligning 17 triumfer i verdens største sykkelritt.

Men mens norske ryttere har sørget for mye jubel de siste årene, hadde ikke en dansk rytter vunnet en etappe siden Nicki Sørensen gjorde det i 2009. I den samme perioden har Norge vunnet åtte etappeseirer i Tour-en.

– Dette ble et Astana-show som vi aldri før har sett det, sier Ekstra Bladet-ekspert Michael Rasmussen i Frankrike.

– Helt fantastisk kjørt av Magnus Cort, tilføyer han.

Bruddseier som ventet

Etappen inn til Carcassonne oste av en økt der bruddet ville gå helt inn. Da det gikk et brudd på hele 29 mann, alle ufarlige i sammendraget, syntes det åpenbart at vinneren satt i denne gruppen.

VG LIVE: Fyldig referat fra etappen

Opp dagens siste stigning, førstekategorifjellet Pic de Nore, stakk Rafal Majka (Bora). Han hadde 40 sekunders forsprang til en jagende gruppe bak ham på toppen av fjellet.

les også

Nibali-lag vurderer rettslige skritt mot Tour-arrangør

Men dessverre for klatresterke Majka: Da gjensto det fortsatt fire mil ned til målstreken.

Polakken ble til slutt innhentet av en sjumannsgruppe bestående av Cort Nielsen og Valgren (Astana), Mollema og Skujins (Trek-Segafredo), Pozzovivo og Izagirre (Bahrain-Merida), Calmejane (Direct Energie).

Noen kilometer fra mål stakk Cort Nielsen, Izagirre og Mollema.

Det ble rått parti i favør av Danmark og Astana.

Mest skuffet i målområdet i Carcassonne i kveld? Franske Lilian Calmejane . Han forsøkte seg gang på gang under etappen, men lyktes aldri.

I intervjuer utenfor bussen til Direct Energie, måtte den fremadstormende rytteren avbryte intervjuer fordi han brast i gråt.

PS! Serge Pauwels, lagkamerat med Edvald Boasson Hagen i Dimension Data, må trekke seg fra resten av Tour de France. Han pådro seg et brudd i albuen etter en krasj mot slutten av søndagens etappe.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder