PRESIDENT: President i Norges Cykleforbund, Harald Tiedemann Hansen, etter fredagens styremøte på Gardermoen. Foto: Trond Solberg VG

Sykkelpresidenten kaller VM-smellen «kritisk»: – Jeg er fryktelig lei meg

GARDEMOEN (VG) Etter fredags styremøtet på Gardemoen, opplyser Norges Cykleforbund (NCF) at de ser svært alvorlig på den økonomiske situasjonen etter VM på hjemmebane.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Den økonomiske situasjonen som Bergen 2017 har havnet i er kritisk, men det er også viktig å understreke at det forelagte tallet på minus 57 millioner ikke representerer det endelige resultatet i selskapet. Men det blir uansett et stort underskudd, sier president i NCF, Harald Tiedemann Hansen, til pressen på Gardemoen.

VG+: Sykkelpresidenten fikk hjerteinfarkt: Ber staten ta mulig VM-underskudd

– Jeg er fryktelig lei meg som gammel næringslivsleder og kjenner på smerten overfor kreditorene ved at de ikke har fått betalt. Det er en trist sak. Dessverre har vi havnet der. Det kan vi ikke annet enn å beklage og gjøre det beste ut av, sier sykkelpresidenten til VG.

Vedrørende den økonomiske situasjonen sier Tiedemann Hansen at det foreligger et krav på 41 millioner kroner, hvorav halvparten kommer fra offentlige myndigheter, som bestrides.

Så du? Tvedt etter krisemeldingen om sykkel-VM: – Det er trist

– Det vil påvirke et endelig resultat. Det er ikke sikkert vi får fullt gjennomslag på det. Jeg synes Bergen 2017 understreker det ved å gå videre med på frivillig akkordløsning. Det er fordi de ser at det er mulighet til å komme med utbytte til kreditorer som er forsvarlige, sier sykkelpresidenten til VG.

– Har du vurdert din stilling som sykkelpresident?

– Nei. Jeg er opptatt av å gjøre jobben ferdig. Jeg tror det er det verst tenkelige tidspunktet å trekke seg. Både for kreditorene og sykkel-Norge, svarer Tiedemann Hansen.

– Hva er det beste sykkel-VM kan håpe på nå?

– Det vil jeg ikke spekulere på. Jeg står ved at sykkel-Norge ikke vil blø etter sykkel-VM. For NCF skal vi komme i null og kunne drive sporten videre, uten en for tung belastning.

Så du? Kulturministeren reagerer på pengesprekken

Ekstraordinært forbundsting

Det ekstraordinære forbundstinget er satt til den 20. januar. Det arrangeres i kjølvannet av kritikken fra sykkelklubben Rye, som fikk støtte til kravet om et nytt ting etter stor misnøye.

Torsdag sprakk nyheten om at Bergen 2017 AS, heleid av Norges Cykleforbund, ser ut til å gå rundt 60 millioner kroner i minus.

– Bergen 2017 har gitt oss en mye bedre av forståelse av den totale situasjonen. Vi skjønner at det er komplekst og at det krever tid, og forhandlinger med kreditorer, men vi har tro på det beste, sier Marianne Balto, 2. visepresident i styret.

Les også: Opprør mot styret i sykkelforbundet

Ubetalt regning

Mesterskapet skylder offentlige kreditorer 28 millioner kroner, mens private kreditorer skal ha krav på 35 millioner og Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har til gode 13,5 millioner.

Sykkeltrener Atle Kvålsvoll og VGs kommentator Leif Welhaven er to av stadig flere som mener Tiedemann Hansen må gå av som sykkelpresident.

Tiedemann Hansen har hatt flere roller som sykkelpresident i Cykleforbundet, daglig leder for Bergen 2017 og styremedlem i UCI. Allerede i oktober måtte sykkel-VM stanse utbetalingene til kreditorer.

Sykkel-VM fikk Vipps-hjelp:

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder