SPURT: Vinner Cees Bol til venstre og Alexander Kristoff til høyre.

SPURT: Vinner Cees Bol til venstre og Alexander Kristoff til høyre. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Boasson Hagen og Kristoff spurtslått på den første etappen av Tour of Norway

Cees Bol (23) fra Team Sunweb slo de norske stjernene.

Den første etappen i Tour of Norway gikk fra Stavanger (Hinna park) til Egersund og var på 168.2 km.

Både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff stilte til start i et felt med mange sterke ryttere. Da det nærmet seg spurt var begge i posisjon, men det var Cees Bol fra Nederland som tok seieren.

Edvald Boasson Hagen startet spurten tidligst og endte utenfor topp ti.

– Det var mye motvind og jeg visste forsåvidt det, men da jeg var i posisjon åpnet jeg istedenfor å bli slukt. Men jeg skulle helt klart ventet. Det var veldig kaotisk siste kilometeren der. Det var ikke løypa sin skyld, men rytternes skyld at det ble litt kaos i dag, sa han til TV 2 etter løpet.

Alexander Kristoff endte som nummer tre. Kristoffer Halvorsen ble nest beste norske syklist på en femteplass, men ble tydelig stengt i spurten. Trond Håkon Trondsen endte på sjuendeplass.

– Jeg manglet litt kjente jeg og klarte ikke helt å holde meg foran i det tekniske partiet. Jeg hadde ikke helt trøkket på slutten der, sa en andpusten Alexander Kristoff til TV 2 rett etter rittet.

– Jeg hadde håpet på mer, men det er noen gode ryttere her. Han som vinner i dag har slått litt gjennom i år. Han er en ung og lovende rytter som vi kommer til å se mer av.

Den andre etappen går fra Kvinesdal til Mandal onsdag. Rittet avsluttes i Hønefoss søndag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder