Boasson Hagen vant dramatisk sekundstrid i Tour des Fjords

SYKKEL

Med sammenlagtseier i både Tour des Fjords og Tour of Norway, mener Edvald Boasson Hagen (30) formpilen peker riktig vei før Tour de France.

Publisert: Oppdatert: 28.05.17 17:08

Edvald Boasson Hagen (30) var kun fem sekunder bak den belgiske lederen, Dries Van Gestel (22), før søndagens avsluttende etappe av Tour des Fjords.

Underveis plukket nordmannen bonussekunder nok til kun å være ett sekund bak belgieren da det hele skulle avgjøres.

Timo Roosen og Jeroen Meijers hadde rykket fra på de siste kilometerne, men da målstreken nærmet seg satte Team Dimenson Data-stjernen Boasson Hagen på turboen og snek seg forbi dem alle med en formidabel langspurt.

Dermed sikret Team Dimenson Data-stjernen både sin tredje etappeseier på rad og sammenlagtseier i rittet.

– Laget kjørte veldig bra i hele dag, og jeg hadde mange foran i sidevinden da det gjaldt. Det var godt å klare det. Jeg visste det var en sekundstrid, så jeg måtte jobbe for å hente den inn på slutten, forteller han til VG.

Nederlandske Timo Roosen ble nummer to på etappen, foran landsmann Jeroen Meijers og norske August Jensen. Van Gestel trillet inn til sjetteplass på etappen.

Fikk du med deg denne? Boasson fikk hevn etter Tour des Fjords-krangel

Saken fortsetter under bildet.

Tar med selvtilliten til Frankrike

30-åringen tok også sammenlagtseieren i Tour of Norway for én uke siden, og viser sterk form før det virkelige kjøret begynner med Tour de France om en måneds tid.

Boasson Hagen er fornøyd med formen han viser nå, og tror treningen han har lagt ned og rittene i Norge kan gjøre ham sterk på de franske landeveiene.

– Det er viktig å få med seg den selvtilliten og konkurransekjøringen fra å vinne. Det er ikke så lett å trene på spurter og viktige situasjoner utenfor ritt, sier han.

30-åringen mener formpilen peker i helt riktig vei frem mot sommerens store høydepunkter.

– Det føles bra, det gjør det, men jeg skal ikke legge skjul på at det er et høyere nivå i Tour de France. Men jeg håper formen kan bli enda bedre, sier han.

Les også: Boasson Hagen veltet, feltet ventet – og han vant Tour of Norway

Mål om etappeseier

Nå venter Critérium du Dauphiné neste søndag og deretter NM, før Tour de France står for tur i slutten av juni.

Selv om Boasson Hagen erkjenner at nivået der er noe helt annet enn i Tour des Fjords og Tour de Norway, har han likevel mål om å hevde seg på enkeltetapper.

– Hvert år har jeg mål og håp om å prøve å ta etappeseiere. Det er et stykke opp, men jeg gleder meg til å kjøre, sier han.

Etappevinnere i årets Tour des Fjords:

1. etappe: Dries Van Gestel

2. etappe: Timo Roosen

3. etappe: Edvald Boasson Hagen

4. etappe: Edvald Boasson Hagen

5. etappe: Edvald Boasson Hagen

Så du denne? Toalett-trøbbel for Giro-lederen – mistet nesten sammenlagtledelsen

Her kan du lese mer om