Kristoff tapte på målstreken: – Tilnærmet perfekt

NANCY/OSLO (VG) Alexander Kristoff (32) kjempet om seieren, men måtte gi tapt med minst mulig margin i spurten mot Elia Viviani.

Etter mye trøbbel i starten av årets Tour de France løsnet det for nordmannen på den fjerde etappen. For Kristoff var svært nær å sikre seieren da feltet dundret inn mot målstreken i Nancy. Dette var en etappe han på forhånd mente var en stor sjanse til å sikre seg en etappeseier.

Men i den svært tette spurten var til slutt italienske Elia Viviani først over mål, en knapp hjullengde foran Kristoff, som ble nummer to.

Alexander Kristoff (t.v.) må gi tapt for Elia Viviani i spurten på tirsdagens etappe. Foto: CHRISTIAN HARTMANN / X90079

VG pratet med Kristoff kort tid etter den tette spurten.

– Er det noe du kunne gjort annerledes i dag, som ble utslagsgivende?

– Jeg hoppet kanskje litt tidlig av hjulet til Jasper (Philippsen, hjelperytter) og over på QuickStep. Jeg kunne sittet på ham i 20-30 meter til. Men jeg vet ikke om det hadde hatt så mye å si, sier Kristoff til VG og fortsetter:

– Det er ganske tungt i andreposisjon der uansett, så når han spurter i vinden og jeg ligger på hjul, så er det lettere å ligge bak noen med tre-fire mann foran. Det er vanskelig å si, jeg følte at vi kjørte veldig, veldig bra. Viviani er regnet som en raskere sprinter enn meg på en slik avslutning, så at jeg taper for ham er kanskje normalt. Men i dag var det ikke mye om å gjøre, sier Kristoff.

I morgen er Edvald Boasson Hagen nordmenn må sette sin lit til, mener Eurosports ekspert:

Etter målgang ble det bråk i det trange området da laget til Viviani og en rekke pressefolk stormet mot Viviani og presset bort Kristoff. Han ble forbannet og trakk seg unna.

Kristoff hverken jublet eller deppet etter innsatsen tirsdag ettermiddag. Men 32-åringen er klar på at dagens spurt gir ham selvtillit.

– Det har bare vært én spurtsjanse før dette, og da feilet vi. I dag feilet vi ikke. Det var tilnærmet perfekt, men det sto på meg på slutten. Jeg manglet litt, men slo samtidig mange store navn, så jeg må være fornøyd.

les også

Kristoff om aksjekjøp: – Har en farlig gambling-strategi

– Overrasker du deg selv litt i dag?

– Jeg var litt overrasket over at så mange kom bak meg. Men jeg spurtet ganske bra. Peak-måleren viser 1528 watt. Det er OK i en spurt der det år så fort. Men hadde jeg vært nærmere 1600, så hadde det sikkert holdt.

les også

«Norsk» etappeseier på lagtempoen: – En barndomsdrøm

– Er det deilig å vise de som har tvilt på deg at du fortsatt kan spurte mot de aller beste?

– Hehe. De må iallfall slite med meg i to og et halvt år til (forlenget nylig kontrakten), smiler Kristoff til VG.

Thor Hushovd mente spurten til Kristoff var av høy klasse.

– Vanvittig sterkt, sier Thor Hushovd under sendingen til TV 2.

Selv om det ikke ble seier for Kristoff på den fjerde etappen har en nordmann vært med opp på podet sist helg:

Etter den sterke spurten påpekte Kristoff også hvilken hjelp han fikk av sin spurtopptrekker Jasper Philipsen.

VG pratet med Philipsen rett etter det sterke opptrekker til Kristoff-hjelperen.

– Hva syns du om din egen prestasjon?

– Jeg er glad for at jeg kan gjøre jobben min for laget og vise hvorfor de tok meg med til touren. Vi misset seieren såvidt, men det vil komme, sier Philipsen til VG.

Han mener laget burde være fornøyd med innsatsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder