Gilbert vant Flandern Rundt etter fem mil alene i tet – de norske hektet av

SYKKEL

Hjemmehåpet Philippe Gilbert (34) kunne spasere over målstreken med sykkelen over hodet etter 50 utmattende kilometer alene. Men det måtte et uhell til fra Peter Sagan og Greg van Avermaet før seieren var i boks.

Publisert: Oppdatert: 02.04.17 19:15

Med drøye 15 kilometer igjen lå Sagan sammen med Greg van Avermaet og Oliver Naesen i en forfølgergruppe bak lederen Philippe Gilbert.

På de smale brosteinsveiene lå alle tre rytterne helt inn til reklameskiltene for å unngå den groveste brosteinen, da uhellet inntraff.

Sagans framhjul hektet seg fast i et gjerde og både ham og van Avermaet deiset hardt i bakken. Sistnevnte var raskt på bena igjen, men Sagan slo hodet i brosteinen og fikk sykkelen ødelagt.

– Det er ganske mye kaos, så jeg er glad for at jeg kom gjennom uten altfor mange problemer, sa Alexander Kristoff, som til slutt ble nummer fem, til TV 2.

Gilbert kom inn alene på oppløpet, tråkket ut av pedalene, løftet sykkelen over hodet og spaserte over målstreken i reneste Petter Northug-stil.

Etter over fem mil alene i tet kunne han juble for sin første seier i Flandern Rundt.

Hjemmehåpet tråkket til

For Gilbert tråkket til fra front med hele fem mil igjen av rittet og situasjonen ble fort «Gilbert mot røkla».

Bak jaktet Både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen, sammen med kanoner som Peter Sagan og Greg van Avermaet.

Men da både Sagan og van Avermaet startet jakten på Gilbert, hang hverken Kristoff eller Boasson Hagen med på notene, og endte opp i gruppen bak forfølgerne.

– Jeg så at han kjørte vekk, men jeg hadde ikke sjans til å holde følge. At han holder så lenge alene betyr at han er tilbake, sa Kristoff om dagens vinner Gilbert.

Han hadde i forkant av rittet spilt ned sine egne sjanser og fikk rett i at formen ikke er like sterk som de aller beste.

– Jeg var ikke i nærheten å henge med de foran, så at jeg ble nummer fem er egentlig det jeg kunne håpe på, fortsatte Kristoff til TV 2.

Kristoff-seier denne uken: – Jeg er ikke favoritt i Flandern

Problemer for nordmennene tidlig

Med 140 kilometer igjen lå plutselig Kristoff helt bakerst i feltet i det rytterne suste

inn i den første brosteinsbakken. Muligens var en punktering årsaken til den uheldige posisjoneringen, men med god hjelp av laget kom nordmannen seg opp til feltet.

Boasson Hagen fikk heller ingen problemfri start på rittet. Han punkterte ti kilometer senere, men kom seg greit opp til feltet igjen.

Begge nordmennne ble hektet av da Sagan

Kristoff før Flandern: – Vet at jeg har en svakhet

På Muur-Kapelmuur satte Sky opp tempoet med 90 kilometer igjen og Kristoff hang med i teten. Over toppen dannet det seg en tetgruppe med Kristoff og Tom Boonen, men etter 30 kilometer ble de kjørt inn av feltet.

(Saken fortsetter under bildet)

Kristoff vant for to år siden

Kristoff vant rittet i Belgia for to år siden. Da rykket han og Niki Terpstra fra front med drøye 30 kilometer igjen og de to krutt-trønnene samarbeidet for å holde utfordrerne bak seg.

I spurten var Kristoff kaldest og vant sin eneste utgave av Flandern Rundt.

2015-utgaven: Kong Kristoff utklasset absolutt alle

NATO-sjef Jens Stoltenberg hadde tatt turen fra Brussel, men hadde tatt turen til startbyen Antwerpen. Der fikk han hilse på blant annet Boasson Hagen før start.

Her kan du lese mer om