KJEMPET MOT ARMSTRONG: Ekteparet Betsy og Frankie Andreu var venner med Armstrong (t.h.) - men slet lenge etter å ha vitnet mot den abdiserte sykkelkongen i 2005.
KJEMPET MOT ARMSTRONG: Ekteparet Betsy og Frankie Andreu var venner med Armstrong (t.h.) - men slet lenge etter å ha vitnet mot den abdiserte sykkelkongen i 2005. Foto: Privat ,

Armstrong-kritiker: – Lance driver taktisk spill

Hevder eks-syklisten fortsetter å plage ekteparet Andreu

SYKKEL

MANCHESTER (VG) Betsy Andreu er ikke imponert over Lance Armstrongs påståtte anger.

Publisert: Oppdatert: 18.01.16 06:36

Hun er konen til tidligere lagkamerat Frankie Andreu. Ekteparet vitnet allerede i 2005 mot Armstrong – og har siden vært bitre fiender av 44-åringen.

Betsy Andreu retter en advarende pekefinger om ikke å la seg blende av Lance Armstrongs forsøk på å smigre.

Armstrong til VG: «Jeg har behandlet mange respektløst»

Det som nå skjer er et nøye planlagt forspill til den kommende rettssaken mellom Armstrong og amerikanske myndigheter, mener hun.

– Dette er et taktisk spill. Når saken kommer opp for retten vil han forsøke å diskreditere oss som vitner mot ham. Han vil si at «disse har tilgitt meg» og «hører dere på de andre, som bærer nag fortsatt?», sier Andreu til VG.

Selv var hun på et tidspunkt åpen for å møte Armstrong, og avtalte et møte i Austin, Texas, i 2013. Da hun kom frem, trakk eks-syklisten seg i siste liten, akkurat som hun fryktet.

– Dersom Emma har blitt venner med Lance igjen, så er det flott for henne. Jeg foretrekker å være venn med Travis Tygart (antidopingsjef), sier Andreu.

Bakgrunn: Derfor krangler Andreu-ekteparet med Armstrong

Mener svertingen fortsetter

Hun understreker at hun ikke er bitter i dag. Den amerikanske kvinnen er glad for at Armstrong ikke dukket opp til det avtalte møtet. Dermed kan hun ikke brukes i en kampanje til inntekt for 44-åringen før han skal slåss i rettsvesenet.

Se også: Emma O’Reilly varslet om Armstrongs dopingbruk - nå har hun tilgitt ham

– Han ga ikke meg samme mulighet som Emma fikk, og nå må jeg forholde meg til en person som fortsetter å sverte meg og mannen min så ofte han kan, siden vi er vitner i en sak mot ham. Jeg synes synd på Lance for at han er slik, sier hun.

– Hva skal til for at du tilgir Lance?

– Hva er tilgivelse? Ordet har ulik betydning for ulike mennesker. For meg handler det om å finne en form for ro. Men jeg kommer aldri til å si at det han har gjort mot oss er greit, sier Andreu til VG.

Her kan du lese mer om