EKS-SJEF: Thor Hushovd sammen BMC-sjef Jim Ochowicz under en pressekonferanse før Giro d'Italia. Ochowicz blir nå koblet til en løpssfiksingsak det har vært snakket og skrever om i flere år. Foto: Stian Lysberg Solum , NTB scanpix

Armstrong drar Hushovd og Kristoffs tidligere sjef inn i løpsfiksingssak

Lance Armstrong (44) hevder Jim Ochowicz var mannen bak avtalen som sikret Armstrong seier og én million dollar i et løp i 1993. Ochowicz har tidligere vært sjef for tre norske toppsyklister.

 • Øystein Hernes

Artikkelen er over fire år gammel

Først for Dag Otto Lauritzen på lagene Motorola og 7-Eleven. Så for Thor Hushovd og Alexander Kristoff i BMC Racing Team.

Det er sykkelnettstedet VeloNews som har fått tak i deler av vitnemålet Lance Armstrong ga i forbindelse med varslersaken til den dopingdømte syklisten Floyd Landis.

Nettstedet har gjengitt dialogen mellom Armstrong og en advokat. Det er her Ochowicz navn dukker opp. I 1993 tok Armstrong en såkalt Triple Crown-seier; tre seirer i tre ritt, som ga ham en bonus på én million dollar.

Les også: Norsk syklist utestengt i fire måneder – avga positiv dopingtest

Avfeier påstandene

Armstrong hevder i sitt vitnemål at laget hans betalte motstanderlaget Coors Light for å la ham vinne. Den dopingdømte syklisten forteller videre at det var Ochowicz, daværende leder for Armstrongs lag Motorola, som arrangerte denne avtalen.

Lauritzen, Hushovd og Kristoffs tidligere sjef avfeier dette kontant:

– Jeg har aldri hørt noe som helst om Coors Light (og den påståtte avtalen, journ.anm.). Jeg hadde ingenting å gjøre med noe relatert til denne saken, svarer Ochowicz i en mail til VeloNews.

Les også: Danske Ekstra Bladet hevder kontroversielle Bjarne Riis vil gjøre comeback i sykkelsirkuset

Kakeboks

Han har fortsatt en sjefsrolle i BMC, laget Thor Hushovd syklet for fra 2012 til 2014. Alexander Kristoff var også innom laget i 2010 og 2011.

Den ovennevnte løpsfiksingssaken har versert i mediene i en årrekke. Den italienske avisen Corrierre della Sella gjorde et intervju med Roberto Gaggioli, som syklet for Coors Light i det aktuelle tidsrommet, i 2013.

Der hevder Gaggioli at Armstrong skal ha besøkt ham i Italia og gitt ham en kakeboks med 100.000 dollar inni, som takk for hjelpen.

Det har gått drøyt to og et halvt år siden Lance Armstrong innrømmet å ha jukset seg til topps i Tour de France syv år på rad.

Mer om

 1. Sykkel
 2. Lance Armstrong
 3. Thor Hushovd

Flere artikler

 1. Pluss content

  Kaoset under sykkel-VM
  i Oslo: Da Armstrong ble hyllet av Norge

 2. Sykkelpresidenten: – Dere i media er veldig opptatt av seire

 3. Varsler mener Armstrong mobbes

 4. Pluss content

  Dag Otto Lauritzen: – TV-suksessen kom ved en tilfeldighet

 5. Kristoff-sjef: – Stolt av tiden på Armstrongs lag

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder