Sportsdirektør til VG Nett: - Han må på sykehus

Flecha og Hoogerland kjørt ned av en følgebil

KJØRT NED: Her ligger Johnny Hoogerland i piggtrådgjerdet etter at han og Juan Antonio Flecha ble påkjørt av en følgebil. Foto: Afp

Hoogerland: - Det var en forferdelig ulykke

ISSOIRE/OSLO (VG Nett) Juan Antonio Flecha og Johnny Hoogerland ble regelrett meid ned av en følgebil 35 kilometer før mål på dagens etappe av Tour de France.

Artikkelen er over åtte år gammel

Flecha (Team Sky) og Hoogerland (Vacansoleil) satt i brudd sammen med Thomas Voeckler, Luis Loén Sánchez og Sandy Casar, fem minutter før hovedfeltet.

Spanske Flecha lå fint plassert i veibanen, da han plutselig ble feid overende av en følgebil, som slet med å holde seg på veien.

Flecha meide deretter inn i Hoogerland som fløy inn i et piggtrådgjerde på siden av veien. Begge kom seg utrolig nok på sykkelen igjen, selv om det gikk hardest utover Hoogerland.

- Jeg kan skylde på alle, men ingen gjør dette med vilje. Folkene i bilen har helt sikkert dårlig samvittighet, og kommer til å beklage seg, sier nederlenderen til pressen etter målgang.

Sykebil

Over en time etter målgang ble nederlenderen kjørt avgårde i en sykebil. VG Nett kunne se hvordan han var preget av det som hadde skjedd. Hoogerland lå bakoverlent i baksetet på sykebilen, og ga klart uttrykk for at han ikke orket flere intervjuer.

VACANSOLEIL-SPORTSDIREKTØR: Michel Cornelisse. Foto: Anders K. Christiansen

- Han er ganske forslått og blør ganske mye. Han har noen dype kutt i bena sine, og trenger sikkert 20 sting. Han må til sykehus, sier sportsdirektør Michel Cornelisse til VG Nett.

- Han må ha blitt sjokkert over det som skjedde?

- Ja, det gikk i 60 kilometer i timen. Han lå piggtråden, som hadde gnagd seg inn i benet hans. Buksa var helt opprevet.

- Flaut for Tour de France?

- Ja, men det er først og fremst en stor skuffelse for oss akkurat nå. Vi mistet en mulig etappeseier, sier Cornelisse til VG Nett.

Selv om etappeseiren røyk, så har i det minste Hoogerland klatretrøya etter dagens etappe. Han måtte opp på podiet for å la seg hylle, før han kunne slappe av i kveld.

Saken fortsetter under bildet!

I SYKEBILEN: Her gir Johnny Hoogerland uttrykk for at han ikke orker å gi noe intervju en time etter målgang. Mannen til høyre er Tour de France-lege. Foto: Anders K. Christiansen

Sjokkerte kommentatorer

I kommentatorboksen til TV 2-duoen Christian Paasche og Johan Kaggestad visste man knapt hva man skulle si.

- Det er det sykeste jeg har sett, fastslo Paasche på direkten.

- Dette er pinlig. Det er rett og slett en skandale. Nå er jeg sint, fortsatte han.

De dramatiske TV-bilene viser hvordan bilen treffer Flecha, som fyker til siden og treffer Hoogerland. Sistnevnte gjør en rotasjon i luften og fløy inn i et piggtrådgjerde. Hoogerland kjørte videre med blodige bein.

- Arrangøren har beklaget til meg. Sånt skal ikke skje, men det er alltid en mulighet for at det skjer. Jeg kan ikke skylde på noen, det var en forferdelig ulykke, og jeg var innvolvert. Jeg har sagt til Flecha at vi lever, fortsatte Hoogerland.

PÅ BEINA: Juan Antonio Flecha kom seg raskt på beina etter å ha blitt påkjørt av en følgebil. Foto: Afp

Bilen, som antakeligvis er en fransk TV-bil, forsøkte å kjøre forbi rytterne i brudd, og for å unngå å kjøre ut av veien tok en brå sving inn på veien, og traff Flecha.

TV 2 har lagt ut de utrolige TV-bildene av bilen som kjører på Flecha. Se videoen her (ekstern lenke)

Da ulykken skjedde gikk det et gisp gjennom pressesalen med flere hundre journalister. Folk satt hoderystende og visste knapt hva de skulle si.

Flecha kom seg på sykkelen, og startet jakten på de tre rytterne som fortsatt er i bruddet, mens Hoogerland ble i løpet av noen få kilometer tatt igjen av hovedfeltet. Begge kom seg altså opp på sykkelen igjen.

Sjåføren i TV-bilen kan trolig vente seg trøbbel etter uhellet. Forrige uke ble en motorsykkel med en fotograf utestengt fra Touren etter å ha forstyrret danske Nicki Sørensen slik at han krasjet.

Tidligere på etappen måtte syv mann bryte etter en massevelt etter en utforkjøring, blant dem Alexandre Vinokourov og Jurgen van den Broeck.

Les også: Dramatisk massevelt på dagens Tour-etappe

Følgende ryttere har så langt brutt årets sykkelritt Tour de France grunnet velt, etappe i parentes:

Jurgen Van de Walle, Belgia (4): hofte.
Iván Velasco, Spania (5): kragebeinsbrudd.
Janez Brajkovic, Slovenia (5): kragebeinsbrudd.
Bradley Wiggins, Storbritannia (7): kragebeinsbrudd.
Tom Boonen, Belgia (7): hjernerystelse.
Rémi Pauriol, Frankrike (7): kragebeinsbrudd.
Chris Horner, USA (7): nesebrudd, hjernerystelse og leggskade.
Benat Intxausti, Spania (8): håndledd.
Jurgen Van den Broeck, Belgia (9): skulderbrudd.
Alexandre Vinokourov, Kasakhstan (9): lårbeinsbrudd.
David Zabriskie, USA (9): håndledd.
Amets Txurruka, Spania (9): skade ukjent
Pavel Brutt, Russland (9): skade ukjent
Frederik Willems, Belgia (9): kragebeinsbrudd.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder