NYTT VÅPEN: Thor Hushovd under NM-fellesstarten med ny sykkel. Foto: Marius Knutsen

Dette kan bli Hushovds nye supersykkel i Touren

SKIEN (VG) Her konkurrerer Thor Hushovd (33) for første gang med det som kan bli et nytt våpen i årets Tour de France, Cervelos spesialbygde nye landeveissykkel, FM 70.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Den fungerte veldig bra. Sykkelen er god nok for Touren, sa Hushovd til VG etter målgang i NM-rittet i Skien. Som en siste gjennomkjøring før Tour de France kjørte han inn til bronsemedalje, og det på en sykkel ingen hadde sett før.

Se grafikk: Så mye koster tekno-Thor

- Jeg kommer til å gi Cervelo en tilbakemelding i morgen på hvordan jeg syntes det fungerte, sier Hushovd. Deretter blir de siste justeringene gjort, før startskuddet for årets Tour de France går kommende lørdag.

Touren-sykkel

Cervelos nye landeveismodell er ennå ikke offentlig lansert, og den sykkelen Hushovd brukte i Skien i går, er kun en prototyp. Hovedforskjellen fra det han tidligere har syklet med, er selve geometrien. Blant annet er vinkelen på rammen annerledes, og selve rammen i seg selv er stivere.

- Det viktigste for meg er at det er komfortabelt, og at jeg har utstyr som gjør jobben. Sykkelen må være rask, stiv og respondere på det jeg gjør, slik at den fungerer optimalt i bakker og i spurter, sier han.

Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll bekrefter at FM 70 vil bli Hushovds sykkel under Touren, så lenge 33-åringen selv er fornøyd med gjennomkjøringen.

«BARE» TREDJEPLASS: Det ble ingen NM-triumf for Thor Hushovd søndag. Foto: Scanpix

- Thor har jo selv fått være med i utformingen av denne, og spilt inn sine ønsker underveis. Han fikk trent med den på lørdag, og gårsdagens gjennomkjøring i ritt var viktig, sier han til VG.

Bronse

Hushovd kunne innkassere bronsemedalje etter gårsdagens løp, kun slått av Alexander Kristoff og Vegard Stake Laengen. Etter målgang var ikke Grimstad-gutten hundre prosent fornøyd.

- Det skulle gjerne føltes litt bedre i dag. Men Sveits Rundt var et tøft ritt, og jeg har kanskje ikke kommet meg helt etter det ennå, sier han. Han gleder seg til å møte resten av Garmin-Cervelo-laget i Nantes til uken, og lade opp til årets høydepunkt.

- Nå skal jeg bare gjør det jeg pleier frem til lørdag, og håpe at kroppen er pigg, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder