Eiking med etappeseier i Arctic Race

Askøyværingen Odd Christian Eiking rykket ifra opp den siste motbakken og vant lørdagens etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway.

NTB

Det var den første norske seieren i årets utgave av rittet. Eiking fikk tøff kamp av Warren Barguil på den 176,5 kilometer lange etappen fra Sortland til Melbu, men han klarte å parkere franskmannen på slutten.

– Jeg er veldig glad. Jeg sa jeg skulle vinne, så det var greit å gjennomføre det også, sier Eiking til TV 2.

I mål var seiersmarginen fem sekunder. Ytterligere åtte sekunder bak fulgte treer Aleksej Lutsenko fra Kasakhstan. Barguil overtok ledertrøya i rittet foran nettopp Lutsenko. Etappen ble avsluttet med en brutal 11,8 prosents stigning over 3,5 kilometer.

SEIERHERRE: Odd Christian Eiking snek seg først over målstreken etter en sterk avslutning. Foto: Fredrik Hagen

Nest best av de norske rytterne ble Sindre Lunke på 9.-plass. Han er også best av nordmennene i sammendraget med sin 7.-plass, 37 sekunder bak Barguil. Lederen før lørdagens etappe, Mathieu van der Poel, måtte slippe et godt stykke ned i den brutale siste bakken.

Eiking kommer fra et frustrerende Tour de France, med stang ut i flere av etappene. De fikk TV 2-kommentator Christian Paasche til å øse ytterligere lovord.

– Han har vært nære mange ganger, men ikke klart den siste avslutningen. Det er hans tredje triumf som profesjonell syklist, sier Paasche til egen kanal.

Søndag avsluttes Arctic Race med en 165,5 kilometer lang etappe fra Lødingen til Narvik.

VAKKER NATUR: Sondre Holst Enger sykler gjennom den majestetiske naturen på lørdagens etappe. Foto: Fredrik Hagen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder