Dekktabbe felte Kristoff: Gilbert vant spurtdrama i Paris-Roubaix

Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff var sjanseløse i Paris-Roubaix etter en rekke punkteringer og dekktabbe. Phillipe Gilbert vant rittet og er nå bare en seier unna å ha vunnet de fem største klassikerne i verden.

Mot mål var det Nils Politt og Gilbert som kjempet om seieren i det legendariske rittet etter 257 kilometers sykling. Duoen hadde da en komfortabel ledelse til forfølgerne og kunne konsentrere seg om seierskampen inne på selve velodromen i Roubaix.

Gilbert kunne sikre seg sitt fjerde av fem mulige momunentseiere (de fem største endagsrittene i verden). Men Politt var en meget sterk motstander søndag. Rytterne la seg høyt opp i velodromen med Politt først med Gilbert på hjul. Men da Gilbert slo til var han klart sterkest i sluttspurten i det tette oppgjøret.

– Det er en drøm for mange ryttere å vinner her. Det er ikke lett. Jeg har jobbet hardt for dette, sier Gilbert til TV 2.

les også

Kristoff-trener: – Sportslig er Alexander større enn Hushovd

Nå er belgieren Gilbert kun en seier i Milano-San Remo unna å ha vunnet alle de fem største endagsklassikerne i verden.

– Gilbert skriver nok et kapittel i sykkelhistorien, sier TV 2-kommentator Christian Paasche i det belgieren sikret den tiende belgiske seieren på 2000-tallet.

Det var også den 75. seieren blant proffene for Gilbert.

– Jeg tror ikke han skjønner dette selv. Han gikk ut med det hårete målet om at han skulle vinne alle fem monumentene. Jeg er mektig imponert, sier Thor Hushovd til TV 2.

Den tidligere rytteren, som selv har blitt nummer 2 og 3 i Paris-Roubaix, er god kompis med belgieren.

Alexander Kristoff var sjanseløs søndag, men for en uke siden imponerte han i Flandern Rundt:

Bak de to i tet fulgte lagkamedraten Yves Lampaert på tredjeplass. Sep Vanmarcke ble nummer fire og en tung Peter Sagan syklet inn til femteplass.

VG fulgte rittet direkte her.

Det var rundt 15 kilometer fra mål at det avgjørende rykket gikk. Gilbert slo først til og fikk med seg Peter Sagan fra tetgruppen over det kjente brosteinspartiet Carrfour de l´Arbe.

– Det er sånn det skal være. De store gutta sitter igjen til slutt, utbrøt Johan Kaggestad under TV 2s sending i det duoen ble dannet i front. Men deretter kontret Nils Politt etter å ha hentet tetdueoen over brosteinene.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Og da var fjorårsvinneren Peter Sagan sjanseløs. Også de norske rytterne var sjanseløse på å prege rittet denne gang.

– Jeg hadde en del uflaks i dag. Jeg fikk en punktering tidlig og fikk en til da Sagan støtet. Da var det for tungt å komme opp igjen, sier Boasson Hagen.

Til slutt kom han i mål nesten 12 minutter bak Gilbert.

les også

Kristoffs store forbannelse: – Avhengig av at det ikke skjer igjen

Mange pekte på Alexander Kristoff som en av favorittene etter forrige helgs tredjeplass i Flandern Rundt. Men Kristoff som har 9. plass som best i klassikeren, innrømmet tabbe etter tre punkteringer.

– Jeg tok stor risiko med en ny type hjul. De har ikke punktert på trening i Belgia eller rekognosering her, sier Kristoff.

Men under rittet fikk han tre punkteringer i løpet av kort tid. Kristoff innrømmer at gamblingen ikke lyktes selv om han følte seg utrolig bra før uhellene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder