Kristoff vant Gent-Wevelgem: – En av de største i karrieren

Alexander Kristoff (31) vant et av vårens store ritt da han gikk til topps i belgiske Gent-Wevelgem søndag.

UAE-rytteren vant spurten og ble tredje nordmann til å vinne Gent-Wevelgem.

Tidligere har Thor Hushovd (2006) og Edvald Boasson Hagen (2009) vunnet den belgiske semiklassikeren. Dette er første gang Kristoff vinner rittet. Og timingen kunne knapt vært bedre. For Kristoffs posisjon i UAE er presset. Og nå venter vårens aller største ritt i Belgia og Nord-Frankrike.

les også

Dag Otto Lauritzen: – Ville leve et så normalt liv som mulig

Pluss content

Alexander Kristoffs kapteinsstatus i UAE-laget utfordres av stjernespurteren Fernando Gaviria, som er hentet til laget før årets sesong. Med søndagens seier viser nordmannen likevel at formen er råsterk foran ritt som Flandern rundt og Paris-Roubaix. Det bemerket også Kristoff selv etter målgang søndag ettermiddag.

– Mot slutten sa Fernando at han var kjørt, og at jeg kunne sykle for egne sjanser. Jeg fant et godt hjul og var sterkest i spurten. Dette var en enorm seier for meg. En av karrierens største. Det har ikke så mye å sin hvordan resten av våren går nå, sier Kristoff i det offisielle seiersintervjuet.

Kristoff hadde lagkamerat Gaviria på hjul med noen få hundre meter igjen til mål. Gaviria - og alle andre - var likevel fullstendig sjanseløse da rogalendingen pøste på med krefter og vant med flere sykkellengder.

les også

Sjokkbeskjed i helgen: Ny VM-feil kan koste sykkelforbundet 53 millioner

At Kristoff er i form foran vårklassikerne, viste han også da han - med tre mil igjen til mål - rykket fra hovedfeltet og tettet en luke helt på egenhånd. På den måten syklet stavangermannen seg tilbake i rittet igjen, etter å ha brukt mye krefter.

– Jeg skjønte at det kunne bli avgjørende, selv om det var hardt.

– Jeg så at alle var på grensen. Jeg vet at spurten min er god uansett.

INN TIL SEIER: Alexander Kristoff jubler for seier i Gent-Wevelgem. Foto: STEPHANIE LECOCQ / EPA

Tyskeren John Degenkolb tok 2. plassen og Oliver Naesen ble nummer tre.

les også

Kristoff usikker på Tour de France etter stjernesignering

Hjemme i Norge satt trener, og stefar, Stein Ørn. Han var enormt lettet under pratet med VG noen få minutter etter målgang:

– Dette gir Alexander en utrolig lettelse. Han viste at han har kraftspurten inne og ingen kan lenger være i tvil om at signaturspurten hans er inntakt, sier Ørn.

Han mener Kristoff kan senke skuldrene foran store ritt som Flandern rundt og Paris-Roubaix. For nå er et viktig resultat allerede innkassert.

– Det har vært en periode med usikkerhet, etter at han vant en etappe i Oman. Etter det var det mange uheldige omstendigheter og stang-ut. Men i sykkelsporten er det kun resultater som betyr noe, og i dag leverte han. Han viste at han stolte på seg selv og at han var offensiv i tankegangen. Han hadde ikke syklet på den måten om han ikke følte at han har det i seg, sier Ørn til VG.

les også

Dag Otto om kjendisstatusen: – Det kan bli for mye

Pluss content

– Gaviria er hentet til UAE før årets sesong. I hvilken grad var det viktig å vise muskler inernt her?

– Det er veldig viktig, sier Stein Ørn.

Han hevder nå at Kristoff ikke vil gå under radaren når Flandern og Roubaix står for tur.

Gent – Wevelgem, 251,5 km:

1) Alexander Kristoff, Norge (UAE) 5.26.04, 2) John Degenkolb, Tyskland (Trek) s.t., 3) Oliver Naesen, Belgia (Ag2r) s.t., 4) Mathieu van der Poel, Nederland (Corendon) s.t., 5) Danny van Poppel, Nederland (Jumbo-Visma) s.t., 6) Adrien Petit, Frankrike (Direct Energie) s.t., 7) Matteo Trentin, Italia (Mitchelton-Scott) s.t., 8) Rüdiger Selig, Tyskland (Bora) s.t., 9) Matej Mohoric, Slovenia (Bahrain) s.t., 10) Jens Debusschere, Belgia (Katusha) s.t.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder