HJELPERYTTER: Luke Rowe (bak) er i Tour de France som hjelperytter for Chris Froome. Foto: STEPHANE MAHE / X02520

Team Sky-rytter tok protest-plakat fra tilskuer

QUIMPER (VG) Etter gjentatte pipekonserter og plakater langs veien, var begeret fullt for Team Sky-rytter Luke Rowe torsdag morgen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

På vei til den obligatoriske innskrivningen alle rytterne må gjennom før hver etappe, syklet han bort til en fransk tilskuer som sto ved gjerdet med en plakat med teksten «Sky go home!».

Rowe tok tak i plakaten og la den ned på bakken før han syklet videre.

Da han kom tilbake til lagbussen til Team Sky noen minutter senere, var han ikke veldig pratsom:

– Jeg vet ikke hva du snakker om. Nei, det var ikke meg, sa han idet han gikk om bord på bussen.

les også

Ordkrig om Team Sky: – Frykter for sikkerheten til rytterne

Det var det amerikanske nettstedet Velonews som omtalte saken onsdag kveld. I pressesenteret i Quimper forteller journalist Andrew Hood at episoden i seg selv ikke er dramatisk, men at den likevel forteller noe:

– Rytterne til Team Sky opplevde pipekonsert på lagpresentasjonen før Tour de France. Siden har de opplevd det hver eneste morgen på innskrivingen og langs løypene. De forteller oss at de ikke lar seg påvirke, men selvfølgelig gjør det de. De er bare mennesker. Det viser også denne episoden, sier Hood til VG.

Han pratet selv med den franske sykkeltilskueren, Didier Bregaardes, i startbyen Lorient på morgenen.

– Jeg har ikke noe mot Chris Froome eller rytterne, men måten lagsjef Dave Brailsford har oppført seg på. Han kom bort hit og ga bort noen vannflasker til ungene, men han vil ikke høre om doping. Jeg er enig med UCI-president David Lappartient i går: Det Brailsford sa om ham, var en fornærmelse, sa tilskuere.

VELONEWS-JOURNALIST: Andrew Hood. Foto: Anders K. Christiansen

Stemningen rundt Team Sky har vært historisk spent under årets Tour de France, etter at UCI rett før rittet startet bekreftet at de ikke vil reise dopingsak mot Chris Froome. Han blir trodd etter å ha avgitt for høye målinger på astmamedisinen salbutamol under Spania rundt i fjor.

UCI-president Lappartient antydet deretter at den store pengebingen til Team Sky hjalp Froome, før Sky-sjef Dave Brailsford angrep franskmannen og sa at han har mentaliteten til en fransk borgermester i en liten by.

les også

Kaggestad slakter Boasson Hagens lag

Hvilket Lappartient faktisk er.

I går responderte Lappartient knallhardt og sørget for at stemningen mellom Team Sky og vertsnasjonen kan ha nådd et nytt bunnpunkt.

– Ved å fornærme meg som ordfører, fornærmer han også 35.000 andre franske ordførere og franskmenn generelt. Jeg vet ikke hvorfor han ønsker det, sa UCI-toppen.

Tidligere UCI-president Brian Cookson fortalte denne uken til VG at han frykter den betente stemningen kan være en fare for rytternes sikkerhet.

– Det skal ikke mer enn én dum person,som gjør en dum ting, langs løypa før sporten vår er forandret for alltid, sa Cookson og manet til et roligere ordskifte.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder