BRØT: Det ville seg ikke i Paris-Roubaix i 2017 heller for Alexander Kristoff sin del. Her er han etter målgang søndag ettermiddag. Foto: Anders K. Christiansen

Dette såret stoppet Kristoff: – Føler at jeg alltid har uflaks her

ROUBAIX/OSLO (VG) Først punkterte Alexander Kristoff (29). Så veltet han. Da var Paris-Roubaix 2017 historie.

Artikkelen er over to år gammel

Årets tredje monument - som aldri har hatt en norsk vinner - ble istedet vunnet av BMCs Greg van Avermaet.

Det var rett før Arenberg-skogen at Kristoff måtte stoppe og bytte hjul. Både i 2014 og 2016 hadde han problemer omtrent samme sted. Den gangen var det i praksis «game over», men i år maktet Kristoff å danne en allianse med Van Avermaet og jobbe seg opp til restene av hovedfeltet igjen.

Det kostet imidlertid krefter for 29-åringen, som ikke klarte å henge med da kanonene gikk til med seks mil igjen.

– Jeg føler at jeg alltid har uflaks her, sa Kristoff etter en dusj i lagbussen.

– Jeg følte meg veldig fin inntil jeg punkterte. Jeg satt perfekt med hele tiden, og følte overskudd. Etterpå hang jeg bare og slang. , sier han til VG.

Flere uhell skulle det likevel bli:

Med noen mil igjen fikk Kristoff beskjed av lagledelsen om å angripe fra gruppen han satt det. Det endte med velt, og dermed var rittet over. Kristoff sto av årets Roubaix.

– Jeg angrep og fikk en luke, men veltet i en sving. Forbremsen var slitt, og jeg fikk ringefinger og lillefinger mellom bremsen og styret. Da tok ikke bremsen idet hele tatt, og jeg røyk rett ned. Jeg trynet inn i publikum og fikk et sår i hånda som gjorde at jeg ikke klarte å holde i styret. Da var det over, sier Kristoff bak bussen til Katusha utenfor velodromen i Roubaix.

Sjekk Kristoffs superstatistikk: – Det jeg får betalt for

Han smilte kanskje oppgitt, men tok det hele med fatning. Nå venter påskeferie med familien i Norge.

– Var det i praksis «game over» etter punkteringen før Arenberg?

– Jeg kunne kjempet om en sjetteplass, for jeg satt i gruppe med Demare og Greipel. Jeg følte det var game over for førsteplassen, men kunne kanskje fått en topp ti-plassering. Men det ble et stunt for å forsøke å henge med de foran, og det gikk i dass da jeg ikke klarte å bremse i den svingen. Da jeg fikk et kutt i hånda er det vanskelig å kjøre på brostein etterpå. Jeg måtte kjøre med én hånd, og hoppet i bilen istedet.

Saken fortsetter under videoen fra Roubaix:

Van Avermaet avgjorde på velodromen

Regjerende OL-mester fra Rio, Greg Van Avermaet har vist enorm form denne våren. Bare i februar og mars vant han tre endagsritt, inkludert Gent-Wevelgem og samt to etappeseiere. Kun et uhell hindret han fra å kjempe om seieren i Flandern Rundt.

Derfor var det ikke veldig overraskende at nettopp Van Avermaet satt i teten da han, Sebastian Langeveld og Zdeněk Štybar kom inn på velodromen i Roubaix.

Etter et lureløp av de sjeldne de siste hundre meterne åpnet Štybar spurten, men måtte se Van Avermaet suse forbi på oppløpet og syklet først over målstreken.

– Jeg kan ikke helt tro det. Jeg trodde ikke jeg skulle klare å vinne. Jeg var så sliten på slutten, men nå er jeg bare lykkelig over å ha vunnet mitt første monument, Van Avermaet etter målgang.

– Hver eneste lille brikke falt på rett plass i dag, og derfor vant jeg, avsluttet han etter å ha brukt 37 forsøk på å vinne sitt første monument.

Voldsomt tempo

Feltet var tilnærmet samlet idet det første av 29 brosteinsparter ventet i ettermiddag. Med vinden i ryggen hadde rytterne holdt en snitthastighet på over femti kilometer i timen de første par timene.

Da – med 160 kilometer igjen til mål – startet årets utgave av Paris-Roubaix for alvor.

Første favoritt i trøbbel var Niki Terpstra, som krasjet ut av rittet tidlig. Deretter gikk vinner Van Avermaet i bakken, og havnet bakpå med ti mil igjen til mål. Og så, dessverre sett med norske øyne: Alexander Kristoff punkterte på verst tenkelig tidspunkt.

Så du denne i går? Kristoff endrer oppladningen: – Litt gambling

Boasson Hagen punkterte

Edvald Boason Hagen lå også i tetgruppa idet søndagens ritt dro seg til. Men med syv mil igjen punkterte Dimension Data-rytteren. Han kom seg opp igjen - men så fikk han igjen tekniske problemer som ødela rittet.

– Jeg følte at jeg var bra tilstede i starten, men etter at jeg punkterte kom jeg meg ikke opp igjen etter neste brosteinsparti. Jeg tror ikke hjulet var helt hundre prosent. Det lagde mye lyd, sier Boasson Hagen til VG.

Han gikk av sykkelen og dyttet på bakhjulet sitt for å vise norske journalister hvilken lyd han siktet til.

– Men beina var ikke helt på topp, så jeg skal ikke bare skylde på hjulet, sa Boasson Hagen til VG.

Også verdensmester Peter Sagan punkterte med drøye tre mil igjen mistet seiersmulighetene.

Så du denne? Hemmeligheten bak Kristoff-navne

PS! Fem norske ryttere startet søndagens ritt: Alexander Kristoff (Katusha), Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), Truls Korsæth (Astana), Amund Grøndahl Jansen (LottoNL-Jumbo) og Daniel Hoelgaard (FDJ).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder