STERKEST: Michael Matthews (Sunweb) var sterkest på dagens etappe. I bakgrunnen skimtes Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) med grønn og hvit hjelp. Nordmannen ble nummer tre på etappen.
STERKEST: Michael Matthews (Sunweb) var sterkest på dagens etappe. I bakgrunnen skimtes Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) med grønn og hvit hjelp. Nordmannen ble nummer tre på etappen. Foto: Christophe Ena AP

Boasson Hagen stivnet i spurten – og Froome tok tilbake trøya

Publisert: Oppdatert: 15.07.17 19:04

Del saken på:

Lenken er kopiert
SYKKEL

RODEZ (VG) Edvald Boasson Hagen (30) var helt på høyde med de beste opp den bratte avslutningen på dagens etappe, men på de siste meterne ble Michael Matthews (26) for sterk.

– Jeg satt veldig bra med og forsøkte å ikke brenne av for mye krutt i bunnen av bakken, men det holdt ikke, sa Boasson Hagen til VG og andre jorunalister etter å ha blitt nummer tre.

Nordmannen har i utgangspunktet hatt en god Tour de France, selv om han enda ikke har vunnet en etappe. For en drøy uke siden var han kun millimetere unna å vinne en massespurt mot Marcel Kittel. Deretter var han nær den tyske spurtkongen på etappen inn til Pau for tre dager siden.

– Hvor lenge er det siden du var i den formen du er i nå?

– Nå har jeg ikke vunnet en etappe i Tour de France enda. Men formen er absolutt høyt oppe, sa nordmannen til VG.

VG LIVE: Les fyldig referat fra etappen her

Dagens etappe var ikke blant de tøffeste, men inneholdt en aldri så liten godbit mot slutten. På den siste kilometeren steg det 38 høydemeter.

Sagt på en annen måte: Avslutningen opp til mål var av det tøffe slaget.

Der var Sunweb-rytter Matthews hakket sterkere enn Boasson Hagen og Greg Van Avermaet.

– En perfekt dag. Vi lå i front hele dagen og hadde likevel med to-tre mann rundt meg i finalen, sa etappevinneren til VG.

– Forrige gang vi var her (2015), hadde jeg brukket fire ribben og mistet hud over hele kroppen. Det var en av de etappene jeg hadde pekt meg ut før jeg krasjet. Å komme tilbake til samme målområde og vinne på denne måten: Det er en drøm som går i oppfyllelse, sa etappevinner Matthews.

Så du denne i dag? Rasmussen til VG: – Angrer ikke på dopingen

Saken fortsetter etter videoen

Froome tilbake i gult

Sammenlagtleder Fabio Aru (Astana) kom i mål bak hovedkonkurrent Chris Froome (Sky). Briten leder nå rittet med 19 sekunder på Aru.

Romain Bardet (AG2R) ligger på tredjeplass, 23 sekunder bak Froome.

– Det er fantastisk å få tilbake trøya etter et par tøffe dager. Men det var veldig uventet, sier Chris Froome i pressesonen bak målområdet i Rodez.

Han hadde ikke kontroll på Fabio Aru opp den siste bakken.

– Sportsdirektøren ropte «Kjør, kjør, kjør! Det er luker overalt bak her!» på radioen. Det ga meg en fantastisk motivasjon..

– I morgen er siste dagen før hviledagen. Jeg forventer en krig igjen, sa Froome til blant annet VG.

Sky-sportsdirektør Nicolas Portal var svært glad for at den gule trøya nå er tilbake på skuldrene til stjernerytteren hans.

– Jeg er mer glad nå enn da vi tok den gule trøya for første gang i dette rittet.

– Er du overrasket nå?

– Ja, jeg er veldig overrasket, såpass må jeg innrømme, sa han til VG.

Saken fortsetter etter bildet

Favorittene innfridde

Den 181,5 kilometer lange etappen fra Blagnac til Rodez var av det småkuperte slaget.

De største favorittene på etappen var van Avermaet (BMC) og Matthews (Sunweb) –med Boasson Hagen blant outsiderne.

Det innebar at BMC og Sunweb var lagene som lå i tet og måtte kontrollerte dagens brudd på fem mann: Reto Hollenstein (Katusha), Thomas Voeckler (Direct Energie), Maxime Bouet (Fortuneo), Timo Roosen (LottoNL-Jumbo) og Thomas De Gendt (Lotto Soudal).

Med 13 kilometer igjen ble bruddet kjørt inn, før et fire nye ryttere forsøkte seg på nytt. Men BMC og Sunweb hadde bestemt seg for å holde feltet samlet inn mot mål.

Det ble det også, og opp den siste kneiken mot mål, var Matthews sterkest på de siste meterne.

Denne artikkelen handler om