OMKOM: Bjorg Lambrecht omkom etter en velt i Polen rundt. Her er han etter å ha tatt sølv i U23-VM i 2018.

OMKOM: Bjorg Lambrecht omkom etter en velt i Polen rundt. Her er han etter å ha tatt sølv i U23-VM i 2018. Foto: DANIEL KOPATSCH / EPA / NTB SCANPIX

Nye opplysninger om sykkeldødsfallet: Indre blødninger og hjertestans

Syklisten Bjorg Lambrecht (22) omkom etter at han kjørte inn i en betongkulvert under Polen rundt mandag. Nå har laglegen kommet med nye opplysninger om dødsårsaken.

– Bjorg døde av et stort sår eller kutt i leveren, som skapte indre blødninger. Som følge av dette fikk han hjertestans, sier legen i en uttalelse gjengitt av BBC.

Bakgrunn: Belgisk proffsyklist (22) omkom etter velt

Videre sier laglegen til Lotto-Soudal, laget Lambrecht syklet for, at 22-åringen hadde maks uflaks i måten han krasjet på.

– Tid og sted spiller ingen rolle. Selv om han hadde fått slike indre blødninger på et sykehus, ville ikke sjansene for å overleve vært større.

les også

Carl Fredrik Hagen: Så lagkameratens dødsulykke i sidesynet

22-åringen døde på operasjonsbordet.

– Den største tragedien som kunne skje for familien, vennene og lagkameratene til Bjorg har skjedd ... Hvil i fred, Bjorg, skrev laget på nettsidene sine etter den tragiske ulykken.

Lambrecht norske lagkamerat Carl Fredrik Hagen ble vitne til ulykken som kostet 22-åringen livet.

– Han satt på hjulet mitt da det skjedde. Jeg så ham i sidesynet mitt da det smalt, og det er et bilde jeg aldri vil klare å kvitte meg med, sier han til VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder