SYKKELPRESIDENT: Harald Tiedemann Hansen er i hardt vær som følge av underskudd etter sykkel-VM i Bergen. Nå har han fått en ny sak.
SYKKELPRESIDENT: Harald Tiedemann Hansen er i hardt vær som følge av underskudd etter sykkel-VM i Bergen. Nå har han fått en ny sak. Foto: Trond Solberg VG

NRK: Sykkelforbundet skjulte millionkontrakt for kvinneritt

SYKKEL

Norges Cykleforbund har skjult informasjon om at det norske verdenscuprittet Ladies Tour of Norway har krav på store penger - og heller gitt alt sammen til herrerittene og NM.

Publisert:

Det skriver NRK. Kort fortalt er saken følgende, ifølge statskanalen:

Sykkelforbundet og TV 2 inngikk en medieavtale verdt ni millioner i januar i 2016, der kanalen kjøpte rettighetene til å vise Tour des Fjords, Tour of Norway, sykkel-NM og Ladies Tour of Norway frem til 2018. Sykkelforbundet har så fordelt pengene, men bare til de tre førstnevnte rittene, uten engang å si fra til Ladies Tour of Norway at de var en del av avtalen.

Fått med deg? Blir ikke stort verre for sykkelsporten

Ifølge rittdirektør Roy Moberg tok det ett og et halvt år før de fikk innsyn i avtalen, der Ladies Tour of Norway er nevnt som en fullverdig part, men altså uten å få et eneste øre.

Nå har de sendt et krav på omkring to millioner kroner til forbundet.

Hvor lenge hadde du holdt ut? Sjekk VGs mann under:

I en mail til NRK kaller sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen, som allerede er i hardt vær, det for en glipp at avtalen ble skjult, og skriver videre følgende:

– Norges Cykleforbund er opptatt av likebehandling. Vi er helt enige i at Ladies Tour of Norway skal ha sin rettmessige andel av medieavtalen som går fra 2016-2018, og de kommer til å få utbetalt dette i 2018.

Sykkelpresidenten: - Jeg er fryktelig lei meg

Her kan du lese mer om