Alaphilippe vant etter voldsomt rykk: Tok over den gule trøyen

ÉPERNAY/OSLO (VG) Julian Alaphilippe (27) knuste konkurrentene og overrasket Thor Hushovd med et voldsomt rykk 16 kilometer fra mål.

Derfra holdt franskmannen helt inn og tok over den gule ledertrøya i Tour de France. Alaphilippe syklet over mål i ensom majestet 4 timer og 40 minutter etter at etappen startet sør i Belgia.

– Jeg har drømt om dette scenariet. Løypa passet meg bra og ga meg motivasjon, sa Alaphilippe etter målgang.

les også

Kristoff om aksjekjøp: – Har en farlig gambling-strategi

Michael Matthews tok 2.-plassen, foran Jasper Stuyven i spurten 26 sekunder bak Quick Step-rytteren.

Seieren ble sikret gjennom et voldsomt rykk med 16 kilometer igjen, etterfulgt av hard kjøring mot mål. Men det var ikke alle som forsto denne taktikken til Alaphillipe da han satte full trykk.

– Jeg kan ikke skjønne hva han holder på med, sa Thor Hushovd, TV2s ekspert, i det franskmannen forserte i enorm fart mot toppen av bakken med 15,5 kilometer igjen.

Etter målgang var mange av Alaphilippe sine konkurrenter like overrasket:

– Jeg tenkte han var litt for optimistisk da han gikk, men det var smart gjort, sa UEA-rytter Dan Martin.

les også

«Norsk» etappeseier på lagtempoen: – En barndomsdrøm

– Jeg ble overrasket, men det var imponerende gjort. Vi andre måtte bare kjempe om andreplassen, sa Peter Sagan i pressesonen i Epernay.

Julian Alaphilippe kjempet ikke bare for etappeseier, men på jakt etter den gule trøyen.

– Da jeg hørte at jeg hadde 30 sekunders forsprang kjørte jeg alt hva jeg orket. I høytaleren på øret fikk jeg vite at det også handlet om den gule trøya, men jeg tenkte først og fremst på etappeseieren, sa Alaphilippe.

Franskmannen innså ikke først at han også hadde tatt den gule trøya. Slik reagerte han da han fikk gladbeskjeden:

Mike Teunissen fra Jumbo-Visma laget hadde den gule trøyen på denne etappen. Men nå får franskmannen sykle med den velkjente ledertrøyen.

Edvald Boasson Hagen kjente at han ikke hadde det rette trykket mot slutten av etappen og var imponert av Quick-Step rytteren. Han følte hele etappen gikk i høyt tempo.

– Etter å ha sjekket løypa mer grundig i går så jeg at det var helt på kanten av hva jeg klarer. Jeg hang med feltet, men ikke mer enn det, sier Edvald Boasson Hagen noen minutter etter målgang.

Sammenlagtfavorittene syklet i mål med feltet.

STERK TRIUMF: Julian Alaphilippe jublet for seier i Épernay. Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder