KONKURS: Harald Tiedemann Hansen var sykkelpresident og sjef for Sykkel-VM i Bergen for tre år siden. Foto: Hallgeir Vågenes

Utvalg skal vurdere sak mot tidligere sykkelpresident

Styret i Norges Cykleforbund nedsatte tirsdag et arbeidsutvalg som skal vurdere om det er grunnlag for å anmelde tidligere sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen og Sykkel-VM 2017 for brudd på idrettens regelverk.

 • Øystein Jarlsbo
 • Anders K. Christiansen

Det bekrefter styremedlem Knut Glad i Norges Cykleforbund.

Han opplyser at Norges Cykleforbund (NCF) tidligere har vedtatt å avvente bostyrets endelige rapport før man vurderer å påtale noen eller kreve erstatning fra noen i forbindelse med Bergen 2017-konkursen.

Ifølge Knut Glad har bostyret har i rapporten fra 8. mai under tvil konkludert med at det foreligger ansvar, men at det av ressurshensyn ikke vil forfølge kravene.

– Styret i NCF har derfor i dag (tirsdag) vedtatt å nedsette et bredt utvalg bestående av de tillitsvalgte i regionene og noen medlemmer av styret i sykkelforbundet. Det skal vurdere om det er grunnlag for å gå til sak etter idrettens regelverk, sier Knut Glad.

les også

Sykkelskandalen: Oppgjørets time er et spørsmål om moral

Arbeidsutvalgets mandat innebærer også muligheten for å gå til sivilrettslig sak mot tidligere sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen. Han satt som daglig leder av Sykkel-VM 2017 i Bergen, som gikk konkurs. Knut Glad sier imidlertid at det «foreløpig» er mest aktuelt å vurdere en anmeldelse etter idrettens regelverk.

Region sør i Norges Cykleforbund har en stund stått alene blant regionene når det gjelder kravet om å anmelde sin tidligere sykkelpresident til idrettens doms-organ.

Nå skal regionens leder Terje Johnsen ha fått støtte av flere regionledere, blant andre region innlandets nyvalgte leder Kjell Bjertnes.

les også

I forhandlinger: Sykkelforbundet kan betale VM-gjeld til 2035

De to var sammen med flere regionleder til stede under innledende del av styremøtet i Norges Cykleforbund tirsdag ettermiddag.

Bjertnes har innkalt til styremøte i sin region onsdag, Terje Johnsen sier at han vil gjøre det i løpet av kort tid.

– Dette handler om omdømmet til idretten og hva som skjer med dem som har brakt sykkelsporten i vanry, sier Kjekk Bjertnes til VG.

les også

Anmeldt VM-sjef mener han ikke kan fratas syv internasjonale verv

Styremedlem Knut Glad i Norges Cycleforbund (NCF) sier at utvalget ikke vil få en tidsfrist når det gjelder målet om å kunne fremlegge en såkalt tilråding overfor forbundsstyret. Utvalgets medlemmer er ikke på plass. Men Knut Glad sier at de vil være det ganske raskt.

– Det er ikke besluttet hvem som skal sitte i utvalget. Men det skal være så bredt sammensatt som mulig, slik at Sykkel-Norge forhåpentlig kan være forent om hvordan vi skal behandle denne saken, sier han.

– Vi må jobbe så raskt vi kan for å komme frem til en innstilling overfor NCF, tilføyer han.

VG har forsøkt å innhente en kommentar fra Harald Tiedemann Hansen i forbindelse med denne saken, men uten å lykkes.

Tiedemann Hansen var foruten daglig leder i Bergen 2017 AS, også UCI-styremedlem og president i Norges Cykleforbund i 2017.

I dag er han fortsatt medlem av sykkelkross-utvalget i det samme sykkelforbundet, samtidig som han har en rekke verv i UCI. Der sitter han blant annet som medlem av kontroll- og økonomikomiteen.

Mer om

 1. Sykkel
 2. Sykkel-VM
 3. Norges Cykleforbund

Flere artikler

 1. Sykkelskandalen: Oppgjørets time er et spørsmål om moral

 2. Har ikke sykkel-lederne lært noe?

 3. Oljefond-Tangen fløy inn norske samfunnstopper til ni-millioners konsert og superkonferanse

 4. Pluss content

  Slik skal Narvik vinne VM-kampen – og realisere milliard-drømmen

 5. Bekreftet: Kristoff sykler Tour de France

Fra andre aviser

 1. Konkursboet etter sykkel-VM har brukt 11 millioner kroner

  Aftenposten
 2. Start-investorenes styreleder starter nytt spillselskap

  Aftenposten
 3. Gladmelding før ferien: Åpner en rekke aktiviteter for barn og unge

  Aftenposten
 4. Nicolai Tangen ble intervjuet av bekjent hodejeger fra Kristiansand

  Fædrelandsvennen
 5. Én deltok, én takket nei, og én vi la fellesskapet betale. Tre kunsttopper valgte helt ulikt da de ble invitert til Tangen-seminaret.

  Aftenposten
 6. Start-investorenes styreleder starter nytt spillselskap

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder