JOBBSØKENDE: Michael Rasmussen er på jakt etter ny jobb. I sommer fikk han sparken fra Rabobank mens han hadde den gule ledertrøyen i Tour de France. Foto: AFP

«Kyllingen» føler seg urettferdig behandlet

Den danske syklisten Michael Rasmussen ble sparket fra landslaget på grunn av kontrolladvarsler. Derfor kan han ikke skjønne at landsmannen Matti Breschel får fortsette å sykle for Danmark.

Kristian Skalland Moen
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Michael Rasmussen, populært kalt «Kyllingen», har verken landslag eller klubblag å sykle for per idag. Klatreeksperten ble kastet på hodet ut av Tour de France, midt under rittet i sommer.

Årsaken til utkastelsen var at Rasmussen ignorerte kontrolladvarsler. Blant annet skal han vært et annet sted enn der han hadde oppgitt til dopingkontrollørene under forberedelsene til Tour de France.

Onsdag ble det klart at dansken Matti Breschel har mottatt to kontrolladvarsler fra Anti Doping Danmark. Likevel får han fortsatt sykle for Danmark.

Det skjønner Rasmussen ingenting av.

- Det er vanskelig å ikke føle seg forskjellsbehandlet. Det virker ikke særlig konsekvent. Hva forskjellen er, må du spørre Jesper Worre (direktør i det danske sykkelforbundet DCU) om, sier Rasmussen til danske B.T.

Worre mener at DCU ikke har behandlet de to forskjellig. Han sier at Rasmussen fortsatte å motta advarsler fra dopingmyndighetene siden han ikke oppga hvor han var, selv etter et møte med DCU. Derfor ville de ikke tolerere flere advarsler.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder