INNSPURT: Edvald Boasson Hagen (t.h.) og resten av Giro d'Italia-feltet feier inn på oppløpet i Dublin under søndagens etappe. Lite visste rytterne om at en sprengladning hadde blitt avverget bare timer i forkant. Foto: Gian Mattia D'Aberto/AP

Bilbombe funnet bare timer før målgang i Giro d'Italia

Usikkert om Boasson Hagen og co. var målet

Flere hundre tusen mennesker i gatene

En stor bombe ble funnet og tatt hånd om av antiterror-politi i Dublin like i forkant av sykkelrittet Giro d'Italias målgang i byen søndag.

Steinar André Danielsen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det melder irske Independent. Ifølge avisen kunne sykkelarrangementet endt i katastrofe om bomben hadde blitt detonert.

Det er usikkert om Giro d'Italia var målet for bomben, men flere hundre tusen mennesker hadde trukket ut i gatene for å følge innspurten i sykkelrittet.

- Dette var en dødelig, stor bombe, som var klargjort til bruk. Hadde den gått av ville det blitt massive ødeleggelser, sier en kilde til Independent.

Bomben, som ble funnet i en melkebil på en parkeringsplass ved hotellet Finnstown Country House i Lucan i Dublin, skal ha vært utstyrt med en timer.

Sprengladningen skulle ifølge Independent trolig flyttes fra parkeringsplassen i Lucan og til sitt tiltenkte mål. En irsk mann er arrestert etter bombefunnet.

Giro d'Italia-rytterne er nå på vei til Italia for å gjennomføre de siste 18 etappene av rittet.

PS! Rittet sendes på Eurosport. Tirsdag er det klart for fjerde etappe.

UVITENDE: Giro d'Italia-rytterne sykler over Matt Talbot Bridge i Dublin på vei mot mål på den andre etappen av sykkelrittet. Timer i forveien avverget antiterror-politi det som kunne endt i katastrofe. Foto: Niall Carson/PA

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder