Ungdomsbølgen i Touren fortsetter: Lennard (24) tok imponerende seier

Tidligere har både Marc Hirschi (22) og Tadej Pogacar (21) vunnet etapper i årets Tour de France. Tirsdag var det Lennard Kämna (24) som tok sin første etappeseier i Tour de France.

 • Simon Zetlitz Nessler

Kämna var svært nær ved å vinne den 13. etappen, men ble da akkurat slått av 24 år gamle Daniel Martínez (EF Pro Cycling). På den 16. etappen var det imidlertid ingen som kunne følge Kämna i avslutningen og tyskeren sørget dermed for nok en seier til en ung, talentfull rytter.

Med 21,5 kilometer igjen angrep han over toppen av Montée de Saint-Nizier-du-Moucherotte, og tyskeren kjørte fra alt og alle inn mot mål. Han hadde bare to-tre sekunder ned til Carapaz over toppen, men 20 kilometer senere var forspranget økt til godt over minuttet.

Kämna hadde full kontroll på den siste kilometeren og kunne juble for sin største seier så langt i karrieren. Seieren var også Bora-Hansgrohes første i årets Tour de France.

– En fantastisk dag for meg. Det var en kamp fra starten og jeg visste at jeg måtte komme alene til mål. Da Carapaz slakket ned på farten, visste jeg at det var tid for å gå. Jeg ga alt helt til slutten, sier Kämna i et intervju vist på Eurosport.

SOLOSEIER: Lennard Kämna vant den 16. etappen. Foto: STUART FRANKLIN / AFP

23 ryttere kom seg med i dagens brudd og opp Montée de Saint-Nizier-du-Moucherotte (11,1 kilometer à 6,5 prosent) var det Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step), Richard Carapaz (Ineos Grenadiers), Lennard Kämna (Bora-Hansgrohe), Sébastien Reichenbach (Groupama-FDJ) og Quentin Pacher (B&B Hotels-Vital Concept) som var i teten med to kilometer til toppen.

Carapaz, som vant fjorårets Giro d’Italia, var ute etter en liten trøstepremie for Ineos etter at sammenlagthåpet Egan Bernal tapte mye tid på søndagens etappe. Etter flere angrep var det kun Kämna som fremdeles holdt hjulet til Carapaz med 300 meter igjen til toppen.

Da gikk Kämna til og holdt unna til mål. Det er kun hans andre proffseier, etter at han tok den første seieren på den fjerde etappen i Critérium du Dauphiné for nøyaktig én måned siden.

les også

Hushovd i VG-podkast: Holdt på å dra hjem før mirakeletappen

LANGT BAK IGJEN: Egan Bernal sliter med smerter i ryggen. Foto: Thibault Camus / AP

Det kom noen angrep blant favorittene på den siste kilometeren, men de åtte første i sammendraget kom alle inn på samme tid, mens Tom Dumoulin og Nairo Quintana tapte henholdsvis syv og 35 sekunder. Dumoulin passerer dermed Quintana i sammendraget og er nå oppe på niendeplass.

Egan Bernal (Ineos Grenadiers) tapte igjen mye tid og kom inn med gruppettoen, over ti minutter bak de største sammenlagtfavorittene.

– Jeg ønsker ikke å bruke det som unnskyldning, men jeg har store smerter i ryggen. Jeg ba om smertestillende fordi jeg hadde for mye smerter. Jeg har også smerter i kneet, sier Bernal til TV 2 etter målgang.

Fjorårsvinneren måtte slippe sammen med spurtstjerner som Sam Bennett og André Greipel, og ble spurt om han kom til å bryte rittet.

– Jeg ønsker å fullføre, men vi får se. I dag kjørte jeg med smerter i ryggen. For å kompensere har jeg fått smerter i kneet også, sier Bernal.

Mer om

 1. Tour de France

Flere artikler

 1. Roglic koblet grepet om den gule trøyen

 2. Slovensk jubeldag i Tour de France: Pogacar spurtet inn til seier

 3. López best da Roglic økte ledelsen

 4. Ineos slo tilbake med dobbeltseier: – Sinnssyk lettelse

 5. Her er ekspertenes Tour-favoritter: – Mer åpent enn på mange år

Fra andre aviser

 1. Rykket fra i avslutningen: Tok etterlengtet Tour-seier

  Aftenposten
 2. Martínez vant brutal Tour de France-etappe, Roglic imponerte i gult

  Aftenposten
 3. Martínez vant brutal Tour de France-etappe, Roglic imponerte i gult

  Fædrelandsvennen
 4. Fiasko for fjorårets Tour de France-vinner: – Det er et totalt sammenbrudd

  Aftenposten
 5. Fiasko for fjorårets Tour de France-vinner: – Det er et totalt sammenbrudd

  Bergens Tidende
 6. Ti navn du bør se opp for i årets skjøre Tour de France

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no