Baklengs salto med halvannen skru på sykkel

Slipper hendene fra styret i stor rotasjon

Her setter BMX-Ola verdensrekord

Her slipper Ola Selsjord (21) begge hendene fra sykkelstyret mens han tar en baklengs salto med halvannen skru – og setter verdensrekord.

Artikkelen er over fire år gammel

SEIERE: Ola Selsjord (21) vant en konkurranse i Litauen (bildet) og Frankrike tidligere i sommer. Foto:Privat,

– Jeg har lagt det ut på verdens største BMX-side på nettet og fått det bekreftet. Sjefen for den har spurt litt rundt, og det er ingen andre som har gjort det. Dessuten er det veldig få i verden som er i nærheten av å klare dette. Det er ikke mange som kan den rotasjonen, svarer Ola Selsjord på spørsmål om han er helt sikker på at trikset «Flair 540 nohander» er verdensrekord.

HER – på vitalbmx.com kan du lese om dagens godkjenning av Ola Selsjords verdensrekord.

– Har det vanket mye heder og ære?

– Ja, Instagram, Facebook og YouTube har gått crazy over natten. Jeg har fått veldig gode konkurranseplasseringer i sommer. Dette er en veldig boost i tillegg. Det er noe alle de beste har snakket om, i tre år. Det settes smårekorder som ikke har så mye å si. Dette er en stor rotasjon, det er ekstra stas og ekstra farlig, svarer han på VGs spørsmål.

Slik ser trikset ut på Olas Instagram-konto (artikkelen fortsetter under):

BAKGRUNN: Ola fikk delt nyren i to under oppvarming

Ola Selsjord fyller 22 år i oktober. Han er profesjonell BMX-er og har levd av å være det i to og et halvt år. BMX-syklingen han driver med er ikke sammenlignbar med med BMX-syklingen du kan se i OL. Det er «racing» på bane. Ola Selsjord «kjører i park og gjør triks».

Øvde fire timer

Det spektakulære «Flair 540 nohander» gjorde han i det han kaller Norges beste skatepark innendørs, Flipside Camp på Lista, tirsdag kveld. Etter bare fire til fem timer med øving. Først over og fra en rampe, med landing i et skumgummibasseng. Da fikk han «kjent på det», før han satte fart i selve rampen – og gjennomførte trikset.

Her kan du se mer og flere triks av Ola Selsjord.

– Jeg brukte hele dagen, eller halve dagen, og så satt det. For meg fungerer det dårlig å jobbe med triks systematisk. Jeg tar det så å si på impuls; når jeg har der rette følelsen, forklarer Ola Selsjord.

Det fins ingen dommere som liksom har godkjent verdensrekorden. Det er internettet som avgjør den saken, for å si det slik. Det legges ut der, på alle mulige plattformer, og så dømmer alle de som ser trikset: Godkjent eller ikke godkjent.

– Det er vanskelig å fake, sier Ola Selsjord – og mener umulig.

– Du må la internett bestemme. Det er der du får det endelige svaret, tilføyer han.

Egen manager

Ola Selsjord er fra Oslo, men flyttet for et par uker siden til Horten. Fordi det er billigere å bo der, og fordi byen har en av Norges beste skateparker, Bromsjordet skatepark.

Ola Selsjord sier at han ikke har umiddelbare planer om å sette nye triks à la «Flair 540 nohander». Men han har nok å gjøre. Torsdag til Alta for å være lærer ved en BMX-skole, Gdansk i Polen fredag for å delta i Baltic Games – som han vant i fjor – og så til franske La Reunion i Indiahavet, 800 kilometer øst for Madagaskar.

ACTIONSPORT: Ola Selsjord tar ting sånn litt på feelingen. Her under konkurransen han vant i Litauen i sommer. Foto:Privat,

Det siste som følge av at han vant en konkurranse i Frankrike i sommer.

Det ene tar det andre, så til de grader at Ola Selsjord har sett seg nødt til å engasjere egen manager.

Rune Brynhildsen er kommersiell rådgiver for Norges største håp i friidretts-VM om to uker, Henrik Ingebrigtsen, og Cecilia Brækhus.

BAKGRUNN: Boksedronningens team

– Lett å bli lurt

Nå skal han sørge for inntekter til Ola Selsjord, som fra før har sponsoravtaler med et kabel-TV selskap og en strømmetjeneste for musikk.

– Det er lett å bli lurt og utnyttet når det gjelder avtaler. Derfor er det veldig greit at Rune (Brynhildsen) tart seg av det, sier Ola Selsjord.

PS! Det er viktig at Ola Selsjord slipper armene og holder de strake i det han gjennomfører verdensrekord-trikset. Med litt bøyde armer ville det ikke ha vært «helt godkjent»: - Da ville kritikerne sagt «nei», armene er ikke utstrakt, sier Ola Selsjord.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder