Norsk sensasjonsseier til August Jensen: – Jeg slengte sykkelen fram

SYKKEL

En heroisk spurt av nordlendingen August Jensen (25) ga norsk seier på den tredje etappen av Arctic Race.

Publisert: Oppdatert: 12.08.17 20:07

Team Coop-rytter Jensen lå rett ut i målområdet på Finnvikeidet etterpå.

Det var lenge uklart hvem som hadde vunnet. Da han fikk vite at han hadde tatt 1. plassen, gråt Bodø-gutten av glede.

– Utrolig. Jeg er fra nord. Dette er mitt ritt. Utrolig å bli den første rytter fra nord til å vinne, sa Jensen i arrangør-intervjuet.

Les også: – Barnesykkelløp

– Han kom fra femteposisjon, jublet Dag Otto Lauritzen.

– Dette betyr så mye for August, sier Coops sportsdirektør Olav Benjaminsen til TV2.

August Jensen var utslitt og kastet seg rett i grøften etter målpassering. Etterpå kom altså gledestårene.

– Med alt dette publikumet, ei rå løype, og så kom endelig seieren. Det er sinnssykt, sa han til TV2.

– Jeg så bare svart de siste meterne. Så slengte jeg fram sykkelen da jeg så mållinjen, sa han om spurtduellen med Dylan Teuns.

Les også: Norge utnevner ingen kapteiner til VM

– Jeg håper at han ikke har signert ennå, for nå er det flere lag som kan få opp øynene for August, sa Dag Otto Lauritzen på TV2-sendingen.

– Han er klar for større lag enn oss nå, sa Team Coop-kompisene til TV2 i målområdet.

– Ikke mange ryttere er like komplett som August, sa Thor Hushovd til TV2.

Etappeseieren kan også bli viktig for om Norge får seks eller ni ryttere i VM på hjemmebane. Norge kjemper om å bli blant de ti beste på UCI-rankingen.

Alexander Kristoff fikk trøbbel på slutten. Et støt fra Kristoffs Katusha-kollega Rein Taaramäe mot slutten fikk Dag Otto Lauritzen til å rope ut på TV2-sendingen:

– Idiotisk! Han ødelegger for Alex!

Det går mot en spennende søndag. August Jensen ligger på 2. plass, tre sekunder bak Dylan Teuns, foran avslutningsetappe i Arctic Race. Alexander Kristoff på 5. plass er 19 sekunder bak.

Det som ellers vakte mest oppmerksomhet på lørdagens Arctic Race-etappe, var bråket mellom norske Truls Korsæth og franske Hugo Hofstetter. Sistnevnte var rasende da Korsæth tok en spurt underveis - og prøvde å presse ut nordmannen. Stemningen var alt annet enn god.

– Jeg fikk beskjed om å ikke dra. Og da skjønner jeg at folk blir irriterte. Men han spyttet på meg og prøvde å dytte meg ut av veien. Det er over grensen, sa Korsæth til TV2.

Korsæth sier at han fulgte ordre fra teamledelsen om å ta spurten. Ifølge Dag Otto Lauritzen kan Hofstetter komme til å bli utestengt fra resten av rittet.

Lørdagens etappe hadde start i Lyngseidet og målpassering i Finnvikdalen. Distansen var 185,5 km.

Alexander Kristoff vant fredagens etappe i Arctic Race. Det var Kristoffs femte etappeseier i rittet gjennom karrieren. Han har tatt fem av åtte norske etappeseirer i dette rittet.

Dylan Teuns ledet sammenlagt foran lørdagens etappe. Andrea Pasqualon var to sekunder bak, mens Kristoff var nummer tre, tre sekunder bak lederen.

Her kan du lese mer om