BEHANDLES: Politiets Fellesforbund (PF) er ikke fornøyde med arbeidsforholdene under sykkel-VM i Bergen i fjor. På bildet ser man Martin Toft Madsen (DAN) i aksjon. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Arbeidstilsynet gransker politiet etter sykkel-VM i Bergen

Politiets Fellesforbund (PF) mener Politidirektoratet brøt arbeidsmiljøloven under sykkel-VM i Bergen. Nå er saken til behandling hos Arbeidstilsynet. 

vaktsjef@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

PF har meldt fra til Arbeidstilsynet om lange vakter, overtid og vanskelige arbeidsforhold under arrangementet, skriver Bergens Tidende.

les også

Har fått inn bekymringsmeldinger om politibruken under sykkel-VM

– Vi mener arbeidsgiver brøt loven bevisst i forbindelse med sykkel-VM. Og det har vi dokumentert, sier Kjetil Rekdal, leder i PF i Vest politidistrikt, til avisen.

les også

Bekymring i politiet før sykkel-VM: Holdt møte hos Arbeidstilsynet

Allerede før sykkel-VM gikk av stabelen, ble politimester Kaare Songstad innkalt til et møte i Arbeidstilsynet som følge av en bekymringsmelding fra PF.

– Det ville vært fullt mulig å unngå dette ved hjelp av god planlegging, for eksempel ved å sette av nok ressurser til arrangementet. men arbeidsgivers tilbakemelding var at dette ville gå fint, sier Rekdal til Bergens Tidende.

les også

Sykkel-VM-ansatte dro kredittkort for nesten 200.000 kroner – hevder kvitteringer for pengebruken manglet

Det har ikke lyktes avisen å få en kommentar fra Politidirektoratet. heller ikke fra Arbeidstilsynet, som ikke ønsket å kommentere saken fordi den fremdeles er under behandling.

Arbeidstilsynet opplyser at det er planlagt et møte med Politidirektoratet i slutten av mai.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder