BEHANDLES: Politiets Fellesforbund (PF) er ikke fornøyde med arbeidsforholdene under sykkel-VM i Bergen i fjor. På bildet ser man Martin Toft Madsen (DAN) i aksjon.
BEHANDLES: Politiets Fellesforbund (PF) er ikke fornøyde med arbeidsforholdene under sykkel-VM i Bergen i fjor. På bildet ser man Martin Toft Madsen (DAN) i aksjon. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Arbeidstilsynet gransker politiet etter sykkel-VM i Bergen

SYKKEL

Politiets Fellesforbund (PF) mener Politidirektoratet brøt arbeidsmiljøloven under sykkel-VM i Bergen. Nå er saken til behandling hos Arbeidstilsynet. 

  • NTB
Publisert:

PF har meldt fra til Arbeidstilsynet om lange vakter, overtid og vanskelige arbeidsforhold under arrangementet, skriver Bergens Tidende.

– Vi mener arbeidsgiver brøt loven bevisst i forbindelse med sykkel-VM. Og det har vi dokumentert, sier Kjetil Rekdal, leder i PF i Vest politidistrikt, til avisen.

Allerede før sykkel-VM gikk av stabelen, ble politimester Kaare Songstad innkalt til et møte i Arbeidstilsynet som følge av en bekymringsmelding fra PF.

– Det ville vært fullt mulig å unngå dette ved hjelp av god planlegging, for eksempel ved å sette av nok ressurser til arrangementet. men arbeidsgivers tilbakemelding var at dette ville gå fint, sier Rekdal til Bergens Tidende.

Det har ikke lyktes avisen å få en kommentar fra Politidirektoratet. heller ikke fra Arbeidstilsynet, som ikke ønsket å kommentere saken fordi den fremdeles er under behandling.

Arbeidstilsynet opplyser at det er planlagt et møte med Politidirektoratet i slutten av mai.

Her kan du lese mer om