NÅDELØS: Thor Hushovd er nådeløs overfor Garmin-sjef Jonathan Vaughters (til høyre i bildet) i sin nye bok. Her er de to sammen under Tour de France i 2011. Foto:Daniel Sannum Lauten,VG

Tidligere Hushovd-sjef: Hevder nordmannen krevde spesialbehandling

Garmin-sjef Jonathan Vaughters får gjennomgå i Thor
Hushovds nye bok. Nå svarer amerikaneren.

Publisert:

Thor Hushovd hevder i sin nye bok «Thor» at han var lovet fire millioner kroner i bonus dersom han vant VM i 2010. Nordmannen ble som kjent verdensmester, men pengene så han imidlertid aldri noe til, ifølge nordmannen.

Han er også åpen om den dårlige kjemien med Vaughters, som var Hushovds sjef i én sesong. Vaughters var ikke inkluderende, skriver Hushovd – som følte seg dårlig behandlet.

Ifølge 36-åringen – som tjente 10 millioner i året på det tidspunktet – skal Vaughters ha gitt rytterne sine beskjed om ikke å hjelpe Hushovd under et ritt, etter at det ble kjent at han ikke ville signere en ny kontrakt med Garmin-laget.

«Det er ingen tvil om at han skulle straffe meg fordi jeg hadde valgt å forlate laget» står det i den ferske boken, som er på gaten i dag.

– Han ville ha spesialbehandling

– Jeg behandlet Thor på lik linje med lagkameratene hans. Han likte ikke det, siden han ville ha spesialbehandling. Slikt driver jeg ikke med, uansett hvilken rytter det er snakk om. Ingen rytter står over laget. Thor var ikke enig i det, skriver Vaughters i en SMS til VG.

Amerikaneren er også forelagt andre opplysninger i Hushovds ferske bok. Ett sted skriver nordmannen at sponsorer tilbød seg å sparke Vaughters dersom nordmannen ble i laget.

Men Hushovd var allerede ferdig i laget. For allerede i april 2011 hadde han signert en kontrakt med BMC – uten at ledelsen i Garmin fikk vite om det.

Tvert imot, agent Alex Carrera snakket fortsatt med andre lag utover sommeren for å spille et skuespill. I sykkelsporten er det nemlig ikke lov å annonsere lagbytter før 1. august.

Vaughters kommenterte ikke disse opplysningene overfor VG i går.

Visste om organisert dopingbruk

I boken hevder også Hushovd at Lance Armstrong i 2011 innrømte dopingbruk overfor nordmannen.

«Da de andre takket for maten og gikk fra bordet, ble Lance og jeg sittende igjen og småprate. Vi kom inn på beskyldningenefra Tyler Hamilton da Lance helt uoppfordret innrømmet at han hadde dopet seg. «We all did it,» sa han», forteller Hushovd i boken.

De ferske opplysningene har fått flere til å reagere. Klokken 10.00 i dag holder hovedpersonen selv pressekonferanse. Den kan du følge direkte på VGTV.

Se Hushovd snakke om alle «likene som fortsatt finnes i skapet» i sykkelsporten:

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder