TØFF DAG PÅ JOBBEN: Thor Hushovd, her avbildet under Amgen Tour of California i mai, klarte ikke å hevde seg i toppen tirsdag.
TØFF DAG PÅ JOBBEN: Thor Hushovd, her avbildet under Amgen Tour of California i mai, klarte ikke å hevde seg i toppen tirsdag. Foto:Doug Pensinger,Afp

Hushovd skal ikke sykle Tour de France

Ble frakjørt på dagens etappe av Critérium du Dauphiné

SYKKEL

Sykkelveteranen: - Det er åpenbart noe galt med meg

Thor Hushovd (36) ble parkert av sykkeleliten på dagens etappe av Critérium du Dauphiné. Nå bekrefter han at han ikke skal sykle årets Tour de France.

Publisert: Oppdatert: 10.06.14 20:03

Det melder NRK tirsdag ettermiddag.

– Det er åpenbart noe galt med meg, konstaterer Hushovd overfor BMC-lagets hjemmeside.

- Jeg føler meg ikke bra, og jeg lider på sykkelen. Jeg er nødt til å innse at dette ikke er normalt. I stedet for å presse meg mer, har jeg i samråd med lagledelsen bestemt meg for å trekke meg fra Dauphiné og ikke starte på fjerde etappe. For det første er det mentalt tøft for meg å være i denne tilstanden, og for det andre er jeg heller ikke til hjelp for laget, fortsetter han.

Med knappe fem mil igjen av dagens Critérium du Dauphiné-etappe vinklet TV-kameraene seg inn på Hushovd. Han lå bakerst i feltet - og til tross for et relativt rolig tempo i front, måtte nordmannen roe ned og slippe syklistene foran seg.

36-åringen falt av i den siste bakken, og måtte se ryggene foran seg forsvinne uten at han klarte å henge på. Til slutt kom han i mål til en 162. plass - tredje sist av alle.

Ville vise seg fram

Planen for å delta i Critérium du Dauphiné var å få vist seg fram, for dermed å legge inn en god søknad for å kapre én av ni Tour-billetter. Men hittil har han langt fra lykkes - heller ikke i dag klarte Hushovd å finne nok krefter til å henge med sykkeleliten.

- Det er ikke slik Hushovd skal fremstå. Han skal sitte kontrollert i feltet i denne bakken når tempoet er slik det er, og uten press, sier sykkelekspert Mads Kaggestad til TV 2.

Etter målgangen bekrefter Hushovd at han trekker seg fra resten av løpet - og at drømmen om Tour de France ettertrykkelig er knust.

Ingen ny kontrakt

For noen dager siden fikk Hushovd beskjed om at BMC ikke ønsker å fornye kontrakten hans. Selv hevder 36-åringen at han har full forståelse for at han ikke får ny tillit fra laget, men han innrømmer at det er en nedtur.

Mads Kaggestad har uttalt til VG at han synes tidspunktet beskjeden kom på var merkelig.

- De kunne valgt å se an utviklingen, og eventuelt forhandlet videre ved gode resultater framover.

I dag meldte for øvrig TV 2 at Hushovd har et tilbud om nytt lag. Det dreier seg om Bjarne Riis sitt Tinkoff Saxo.

- Det er en viss interesse der ute, men jeg har ikke sterke kort på hånden etter hva jeg har prestert, melder han til kanalen.

Dagens Critérium du Dauphiné-etappe ble vunnet av tyske Nikias Arndt, foran Kris Boeckmans og Reinardt Janse Van Rensburg. Lars Petter Nordhaug kom i mål som nummer 127.

Etapperittet Critérium du Dauphiné på sykkel tirsdag, verdenstouren (16 av 28):

1) Nikias Arndt, Tyskland (Shimano) 5.30.03, 2) Kris Boeckmans, Belgia (Lotto) samme tid, 3) Reinardt Janse van Rensburg, Nederland (Shimano) s.t., 4) Yannick Martinez, Frankrike (Europcar) s.t., 5) Davide Cimolai, Italia (Lampre) s.t., 6) Jens Keukeleire, Belgia (Orica) s.t., 7) Aleksej Tsatevitsj, Russland (Katjusja) s.t., 8) Arnaud Demare, Frankrike (FDJ) s.t., 9) Gianni Meersman, Belgia (Quieck-Step) s.t., 10) Marco Marcato, Italia (Cannondale) s.t.

Norske: 127) Lars Petter Nordhaug (Belkin) s.t., 162) Thor Hushovd (BMC) 16.48 min bak.