SYKLET SEG NED: Edvald Boasson Hagen etter den femte etappen av Tour de France. Her prater han med trener Fredrik Mohn.
SYKLET SEG NED: Edvald Boasson Hagen etter den femte etappen av Tour de France. Her prater han med trener Fredrik Mohn. Foto: Anders K. Christiansen

– De målingene vi har på Edvald, ligger på et høyere nivå enn i fjor

SYKKEL

QUIMPER (VG) Edvald Boasson Hagen (31) var ikke i nærheten på den femte etappen i Tour de France heller. Treneren hans er ikke bekymret.

Publisert:

Tvert imot slår Fredrik Mohn tilbake mot «tung og dau»-stempelet som Johan Kaggestad satt på Boasson Hagen onsdag morgen.

– Jeg synes ikke han er tung og dau. Det er ikke noe signal som tilsier det. Vi må ikke glemme at det er andre her i Frankrike også. De målingene vi har på Edvald, ligger på et høyere nivå enn i fjor. Om han er tung og dau, så var han det i fjor også. Da han plutselig vant i fjor, var han konge igjen, sier Mohn til VG i Frankrike.

To meter bak oss tråkker Boasson Hagen seg ned på en sykkelrulle utenfor lagbussen til Dimension Data.

Han hadde plukket ut onsdagens etappe som en mulighet. Men opp den avsluttende bakken på én kilometer, var han i praksis ikke i nærheten. Peter Sagan var råsterk og spurtet inn til seier fra en mindre gruppe.

– Bena var ikke gode nok. Tydeligvis var flere litt bedre enn meg, og da klarte jeg ikke å henge med, forteller Boasson Hagen, som til slutt trillet inn til 43. plass.

I fjor vant han den 19. etappen i Tour de France. Fredrik Mohn understreker at 31-åringen fra Rudsbygd har for vane å bli stadig bedre ut utover i et treukersritt.

Han erkjenner at torsdagens tøffe avslutning nok blir i hardeste laget. Men søndagens brosteinsøkt til Roubaix er plukket ut. Det samme er etappe 13 og 14 (etappe 14 har en knallhard avslutning, journ. anm.)

– Jeg ser ikke noe negativt her. Alle vi ønsker at han skal vinne, men det er ikke bare å bestille det. Han er litt bak, ja, men det er ikke veldig mye. Om han klarer å tilpasse seg temperaturen over tid, så ser jeg optimistisk på det, sier Mohn.

I fjor forsvant en skadet Mark Cavendish ut av Tour de France-laget til Dimension Data etter den fjerde etappen.

Her i Frankrike spør mange seg om briten vil makte å fullføre årets ritt, etter at han måtte slippe feltet allerede på onsdagens første fjerdekategorifjell. Cavendish har ikke vært i form i spurtene så langt, og imponerte altså heller ikke da det gikk oppover i dag.

De virkelig tunge fjelletappene i Alpene, og senere Pyreneene, er fortsatt en uke unna.

– Edvald kan fort få en annen rolle, som i fjor, når vi ser Cavendish sitte og regne på maksimaltiden i en etappe som denne?

– Ja. Selvfølgelig. Men vi kan ikke kalkulere med at Cavendish ryker ut. Det har ikke jeg eller Edvald lyst til, sier Fredrik Mohn.

Her kan du lese mer om