López best da Roglic økte ledelsen

Primoz Roglic (30) rykket fra Tadej Pogacar (21) og økte ledelsen i Tour de France-sammendraget, men det var en colombianer som klatret aller best i den stupbratte avslutningen på den 17. etappen.

 • Simon Zetlitz Nessler

Da Sepp Kuss (Jumbo-Visma) økte farten slik at lagkapteinen Primoz Roglic måtte gi en liten luke med tre kilometer igjen, valgte Roglic å titte rolig over på landsmannen Tadej Pogacar (UAE Team Emirates).

Pogacar hadde ikke kreftene til å tette luken umiddelbart, og de to slovenerne endte opp med å se på hverandre. Det utnyttet Miguel Ángel López (Astana), som raskt støtet seg opp til Kuss og kjørte fra ham.

– Jeg akselererte over en topp og da jeg så meg bakover, var det ingen som fulgte. Plutselig kom López opp. Jeg prøvde å holde meg med ham, men han kjørte veldig bra, sier Kuss i et intervju vist Eurosport.

López holdt unna hele veien til mål og krysset målstreken 15 sekunder foran Roglic, med Pogacar på tredjeplass ytterligere 15 sekunder bak.

FREMDELES I GULT: Roglic økte ledelsen etter å ha blitt nummer to. Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON / X01348

Dermed leder nå Roglic med 57 sekunder ned til Pogacar i sammendraget.

– De siste tre kilometerne var brutale. Jeg var glad da jeg kom til toppen. Okey, jeg vant ikke, men jeg tok litt tid i sammendraget, så alt i alt en god dag for oss, sier Roglic i et intervju vist på TV 2.

Til tross for tidstapet var Pogacar fornøyd med egen prestasjon.

– Bahrain kjørte hardt på Madeleine og på Col de la Loze eksploderte det på de siste kilometerne. I en så hard finale er jeg fornøyd med tredjeplass, og at jeg ikke tapte så mye tid, sier Pogacar, som også tok over klatretrøyen, i et intervju vist på TV 2.

Seieren er López’ første etappeseier i Tour de France og Astana-rytteren er nå oppe på tredjeplass i sammendraget, 1.26 bak Roglic. Colombianeren virker dermed også til å ha et godt grep om en plass på podiet, med over halvannet minutt ned til nærmeste rytter.

– Jeg er veldig glad. Vi har jobbet veldig hardt for å oppnå dette og det er mye følelser nå, sier López i et intervju vist på Eurosport etter etappen.

VANT: Miguel Ángel López vant den 17. etappen. Foto: BENOIT TESSIER / POOL

Tirsdagens etappevinner Lennard Kämna (Bora-Hansgrohe) var sammen med Julian Alaphilippe (Deceuninck – Quickstep), Gorka Izagirre (Astana), Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) og Dan Martin (Israel Start-Up Nation) de fem rytterne som kom seg med i det tidlige bruddet på den 17. etappen.

Inn i Col de la Madeleine (17,1 kilometer à 8,4 prosent) ledet de med seks minutter, men der satt Bahrain McLaren opp et høyt tempo fra bunn. Kämna måtte slippe tidlig i bruddet og over toppen hadde bruddet kun rundt halvannet minutt ned til feltet, som ikke talte mer enn rundt 30 ryttere.

I utforkjøringen slapp også Martin. Den resterende trioen økte forspranget sitt ned til feltet, og startet på stigningen opp til Col de la Loze (21,5 kilometer à 7,8 prosent) med et forsprang på snaut to minutter.

Carapaz holdt lenge unna, men ble kjørt inn med tre kilometer igjen. Da startet virkelig angrepene fra favorittene og til slutt var det López som gikk seirende ut.

Mer om

 1. Tour de France

Flere artikler

 1. Ineos slo tilbake med dobbeltseier: – Sinnssyk lettelse

 2. Roglic koblet grepet om den gule trøyen

 3. Ungdomsbølgen i Touren fortsetter: Lennard (24) tok imponerende seier

 4. Bernal måtte kapitulere da Pogacar tok ny seier

 5. Pogacar sikret Slovenias første Tour de France-seier etter Roglic-kollaps

Fra andre aviser

 1. Strammet grepet om Tour-seieren: – Det var en sinnssykt tøff dag

  Bergens Tidende
 2. Martínez vant brutal Tour de France-etappe, Roglic imponerte i gult

  Bergens Tidende
 3. Fiasko for fjorårets Tour de France-vinner: – Det er et totalt sammenbrudd

  Bergens Tidende
 4. Martínez vant brutal Tour de France-etappe, Roglic imponerte i gult

  Fædrelandsvennen
 5. Sveitser var nær bragd, men sykkelsportens «vidunderbarn» viste ingen nåde

  Bergens Tidende
 6. Fiasko for fjorårets Tour de France-vinner: – Det er et totalt sammenbrudd

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no