Boasson Hagen slet med ubehag i magen: – Jeg var ikke sterk nok

BRIOUDE/OSLO (VG) Edvald Boasson Hagen (32) satt med i det vinnende bruddet, men falt av en god stund før finalen, hvor Daryl Impey spurtslo Tiesj Benoot.

Boasson Hagen kom i mål litt over syv minutter etter vinneren, som nummer 14.

– Det var bra å komme med i bruddet, men jeg følte ganske tidlig at jeg ikke hadde helt dagen. Jeg var veldig sliten i går, og er egentlig fornøyd med å komme med i bruddet. Jeg skulle absolutt vært bedre, sier Boasson Hagen til VG.

Han ble plukket ut til dopingkontroll etter en lang og tøff dag på jobben. Først en time etter målgang kunne han la seg intervjue av VG, NRK og TV 2 i Frankrike.

Da hadde resten av Dimension Data-laget for lengst kjørt til hotellet sitt.

– Hva skjedde da trioen stakk opp den ene bakken?

– Ikke noe annet enn at de støtet, og at jeg ikke klarte å følge dem. Da ble det for tøft.

Boasson Hagen bekrefter at han slet med ubehag i magen så sent som i går.

– Jeg var ikke helt i hundre i går. Det var ikke løs mage, men den var ikke har vært helt som den skulle. Det var ikke noe problem, men det tar på når man ikke er helt hundre. Da er det vanskelig å kjempe i toppen i Tour de France, sier han.

Dimension Data ligger sist på lagrankingen til UCI og trenger sårt en opptur i Tour de France. Søndag kveld takket lagsjef Douglas Ryder nei til forespørsler om intervju med norske medier.

– Jeg har ikke snakket med noen etter målgang, men vært på dopingkontroll. Alle var helt nedkjørt i går. Vi ser fremover. Stemningen generelt er bra i laget, sier Boasson Hagen.

les også

Armstrong-sjef om livstidsdom: – Forskjellsbehandling

I hovedfeltet fikk vi se franskmannen Romain Bardet, som er regnet som en av outsiderne i sammendraget, angripe på den franske nasjonaldagen.

Han støtet til opp den siste stigningen, og fikk med seg blant Steven Kruijswijk, men de ble kjørt inn av INEOS-toget, og det ble ingen krumspring blant sammenlagtfavorittene.

I hovedfeltet vant norske Odd Christian Eiking spurten, og ble nummer 16 på etappen.

Mandag er det atter en gang spurterne som skal i aksjon, men Eurosports ekspert tror et brudd kan overraske:

Gikk i brudd

Boasson Hagen hadde ikke «bena» i går, men kom seg omsider med i et brudd bestående av 15 ryttere tidlig på søndagens etappe.

Bruddet opparbeidet seg raskt et forsprang på ti minutter, og det ble etter hvert stadig tydeligere at dagens etappevinner satt i den lille «Boasson Hagen-gruppen» i front. Og der var 32-åringen fra Rudsbygd - med en god spurt og solide tempoegenskaper - på papiret en av de aller sterkeste rytterne.

les også

Norsk Tour-rytter: – Tungt og skuffende

Nordmannen hang fint med over dagens første førstekategorifjell. Da ventet «bare» 134 nye kilometer og to tredjekategorier.

Falt av

Men da startet også angrepene for å få kjørt av nordmannen.

Opp den første av de to støtet Lukas Pöstlberger, fikk en luke, og kjørte kjapt nedover. Bruddet delte seg opp i tre, og Boasson Hagen havnet i den bakerste gruppen. Mens østerrikeren ble hentet igjen, falt av Edvalds gruppe lenger og lenger bak, og Dimension Data-rytteren måtte innse at søndagens brudd ikke ga uttelling.

les også

Dette er Tour-legens tre verste velt

På spørsmål om Boasson Hagen kunne gjort noe annerledes, sa nordmannen:

– Jeg kunne vært i feltet, og da hadde det ikke blitt noe bedre. Jeg sa allerede før start at jeg var usikker på hvor god jeg ville være i dag.

Impey sterkest

Fra toppen av den siste, var det bare ni kilometer med utforkjøring til målområdet i Brioude.

Tiesj Benoot og Daryl Impey hadde fått seg en luke på dette tidspuktet, men ble jaktet av fire ryttere, som var cirka 15 sekunder bak med fem kilometer igjen, men duoen holdt unna.

I spurten var Impey i den sørafrikanske mestertrøya klart sterkest.

Selv om vinneren var i mål nesten en kvarter foran hovedfeltet, ble det ingen trøyeendringer etter etappen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder