BAK I KØEN: Selv om pappa Stein Ørn har snakket ned fokuset på grønn trøye i Touren, er det et fremskutt mål for Alexander Kristoff å stå igjen med flest spurtpoeng i Paris om tre uker.
BAK I KØEN: Selv om pappa Stein Ørn har snakket ned fokuset på grønn trøye i Touren, er det et fremskutt mål for Alexander Kristoff å stå igjen med flest spurtpoeng i Paris om tre uker. Foto:Heiko Junge,NTB scanpix

Kristoff: – Et slag i trynet i kampen om grønn trøye

Langt bak de beste etter dag to i Touren

SYKKEL

ZELANDE (VG) Alexander Kristoff (28) tok seg en pust i bakken på feil tidspunkt. Det kostet ham viktige poeng i kampen om den grønne trøyen i Tour de France.

Publisert:

For da André Greipelspurtslo Peter Sagan og Mark Cavendish søndag, var nordmannen for lengst hektetav.

I dag er det en ny sjanse, og dagens etappe i Tour de France starter klokken 13:40. Du følger det hele live fra første tråkk.

Han satt for langt bak i feltet da det gikk en velt foran ham. Og da det først ble en luke opp til de beste, viste den seg umulig å tette på grunn av den kraftige vinden.

– Det er skuffende, for jeg følte meg i god form. Jeg tror jeg kunne kjempet om etappeseieren, fortalte Kristoff til VG utenfor lagbussen til Katjusja etterpå.

Det gjenstår fortsatt syvetapper der Kristoff bør ha en mulighet til å vinne i årets Tour de France. Samtidig har han et uttalt mål om å kjempe om den grønne poengtrøyen.

Søndag plukket nordmannen ti poeng på den innlagte spurten underveis på etappen. Men i mål, der det deles ut flest poeng, var han altså langt bak de beste.

GOD PÅ SYKKEL? Delta i Tourspiller 2015

– Bittert

– Bittert. Dette er et slag i tryne med tanke på den grønne trøyen, sier Kristoff.

Det skiller 45 poeng opp til André Greipel i poengkonkurransen. Sagan har 29 poeng mer enn Kristoff etter én flat etappe.

Og mens nordmannen er sjanseløs på mandagens etappe, på grunn av en tøff avslutning, vil Sagan trolig plukke flere poeng.

– Det skiller mye allerede. Vi får se etter hvert om det er noe poeng å forsøke seg på trøyen. Men vi avventer og ser om det blir noen poeng på meg etter hvert, sier Kristoff.

LES OGSÅ: Ny regel kan hjelpe Kristoff til grønn trøye

Han føler seg imidlertid i god form.

– Jeg fikk gode svar i dag. Formen er der den bør være, sa rogalendingen.

– Cavendish regnes som en større trøye-konkurrent enn Greipel. Er det derfor greit at Greipel vant etappen?

– Greipel er farlig han også. Han viste i dag at han kan spurte. Han er nok nesten like farlig som Cavendish, mener Kristoff.

LES OGSÅ: Cavendish skuffet i spurten - forsvarer seg med bildebevis

Trener Stein Ørn fulgte gårsdagens etappe fra TV i Tyskland.

– Det er altfor tidlig å avskrive noe som helst med tanke på trøyen. Man må prøve å vinne en etappe og se hva skjer deretter. I Tour de France starter man med null etappeseirer, og det er der fokuset vårt må være, sier han til VG.

Kristoff mente han var litt uheldig da han tok et hvileskjær på feil tidspunkt på søndagens etappe. For ingen kunne vite at det skulle skje en velt, før Team Sky økte tempoet voldsomt i front, sier han.

LES OGSÅ: 10 uforglemmelige minner fra Tour de France (krever innlogging)

(Artikkelen fortsetter under bildet)

For få hjelpere

– Det var kanskje dumt av oss å slappe av akkurat der, men på oss virket det ikke som et «farlig» sted. Men da de ga gass, ble det farlig, sier han. Stein Ørn mener fire lag hadde forberedt seg optimalt og gjorde det rette ved å ligge foran i hovedfeltet. Katjusja-laget til stesønnen var åpenbart ikke ett av disse.

– Jeg og Alexander hadde pratet om det på telefon kvelden før: Det ville komme skiftende værforhold med mye og lite vind. Hvorfor ikke Katjusja var forberedt, får du nesten spørre lagledelsen deres om, sier Ørn.

I telefonsamtalen med VG, sa han langt på vei det samme som Alexander Kristoff hadde gjort utenfor lagbussen en liten time tidligere: Nordmannen hadde for få hjelpere rundt seg da det dro seg til.

Bare Jacopo Guarnieri satt ved Kristoffs side. Marco Haller var småsyk og kastet opp. Han maktet derfor ikke å hjelpe 28-åringen i går.

– Vi skulle gjerne hatt med to-tre mann til. Da hadde sjansen vært større for at vi kunne tettet luken, erkjenner Kristoff.

Her kan du lese mer om