MISTENKES AV SINE EGNE: Kurt Asle Arvesen(høyre) og Thor Hushovd (venstre) er klar for giroen. Foto: Helge Mikalsen

Arvesen reddet Hushovds karriere

Thor Hushovd ville legge opp og dro på «heisatur»

SARDINIA (VG Nett) Thor Hushovd (29) kan takke Kurt Asle Arvesen (32) for at han starter Giro d'Italia som en av verdens aller beste syklister i morgen.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Dersom ikke Arvesen hadde vunnet U23-VM for ti år siden, ville Hushovd trolig lagt sin egen karriere på hylla. Det bekrefter grimstadgutten overfor VG Nett.

Hushovd slet med et vondt kne og var fryktelig lei av sykling da han reiste på «heisatur» til Gran Canaria sammen med broren Ronny og en kamerat i 1997.

- Jeg var veldig usikker på hva jeg ville. Dersom det hadde dukket opp noe annet å gjøre, hadde jeg trolig hoppet på, sier Hushovd til VG Nett.

Løy for trenerne

Overfor sine egne trenere løy han. De trodde han trente hardt - men det gjorde han slett ikke.

Da sørlendingen og kameratene ventet på bagasjen på flyplassen på Gran Canaria, ringte pappa Per Sverre Hushovd. Han fortalte at Kurt Asle Arvesen hadde vunnet U 23-VM i Spania.

Beskjeden forandret alt for Thor Hushovd.

- Jeg tenkte at dersom Kurt klarte det, kunne jeg også klare det. Det var utrolig motiverende. Plutselig ville jeg bare hjem og trene så fort som overhodet mulig. Jeg ble helt besatt på å trene, sier Thor Hushovd.

Og treningen ga resultater: Allerede året etter - i 1998 - vant 29-åringen selv U23-VM i tempo.

Håper på hytte som takk

Kurt Asle Arvesen er godt kjent med historien VG Nett omtaler i dag. Ved siden av Hushovd, har CSC-profilen vært landets mest profilerte sykkelrytter de siste årene.

- Det er utrolig artig at min seier fikk Thor til å fortsette som syklist. Og han har jo gjort det bra i ettertid også, poengterer Arvesen foran årets Giro d'Italia, der duoen deltar for hvert sitt lag.

- Har Hushovd takket deg i ettertid?

- Nei, jeg har for så vidt aldri fått noen offisiell takk. Men jeg regner med å få en hytte på Hovden når vi er ferdig som syklister, ler Kurt Asle Arvesen spøkefullt - og sikter til Hushovds millioninvesteringer i eiendomsmarkedet.

Les også:Arvesen har pratet med tre andre lag

Samleside:Følg sykkel på VG Nett!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder