FET BIL: Thor Hushovd kjøpte en sort versjon av denne bilen, en Lamborghini Gallardo Superleggera, etter VM-gullet i 2010. Den står for det meste parkert i kjellergarasjen hans i Monaco. Foto:Reuters,

Bilgale Hushovd kjøpte luksusbil i «gullgave» til seg selv

Dyre, raske biler har alltid vært Thor Hushovds (36)
«svakhet». Etter VM-gullet fant han en «helt spesiell» Lamborghini på nettet.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Den norske syklisten har skapt mye støy med selvbiografien «Thor», der Hushovd forteller at han holdt Lance Armstrongs dopingbekjennelse for seg selv.

Hushovds bokmøte med pressen i går handlet nesten bare om det. Om hvorfor han ikke sa noe. 36-åringen ville nok heller ha pratet om biler.

- Som mange andre syklister lider jeg av fartsdilla. Eller kanskje vi skal si Porsche-dilla, sa Hushovd til VG i 1998 som fersk U23-verdensmester i temposykling.

Da ble det kjent at tenåringen Thor Hushovd brukte helgene til å selge bakte poteter, midt på natten, til mer eller mindre fulle folk hjemme i Grimstad.

BILGLAD: Thor Hushovd trives bak rattet. Foto:Daniel Sannum Lauten,

Potetpengene ble brukt til å impulskjøpe en Porsche.

- Thor var på en treningstur i Italia, da de syklet forbi en bilbutikk. På utsiden sto det en brukt Porsche. Thor stoppet, kjøpte bilen på impuls og så syklet de videre. Og der har du Thor i et nøtteskall: Han er utrolig spontan, har pappa Per fortalt.

- Alle gutters drøm

Fascinasjonen for raske biler har fulgt nordmannen hele veien.

- Den dagen jeg vinner min første endagsklassiker, som for eksempel Paris - Roubaixs, Flandern eller Milano - San Remo, vil jeg umiddelbart bestille meg en splitter ny Porsche 996. Det har alltid vært drømmen min, sa han til VG for elleve år siden.

Etter VM-gullet i Australia i 2010, dro han hjem til Monaco og festet seg gjennom den første helgen sammen med kona Susanne, venner og en god del champagne.

Så søkte han opp drømmebilen på internett. Han hadde lovet seg selv den eksklusive gaven – dersom han vant VM.

«Alle gutters drøm er vel å kjøpe en rå sportsbil? Det har alltid vært min guttedrøm. Da tenker jeg på Porsche, Ferrari eller Lamborghini. Den stilen der. Porsche hadde jeg. Noen av lagkompisene mine hadde kjøpt Ferrari. Så da fant jeg ut at Lamborghini var bilen for meg. Den er enda råere enn Ferrari, mener jeg», forteller Hushovd i «Thor».

Artikkelen fortsetter under bildet.

GULLMANN: Thor Hushovd jubler for VM-gullet i Melbourne i 2010. Foto:Heiko Junge,NTB scanpix

I boken skriver han at han hver dag saumfarer nettet etter brukte bilder.

«Jeg søkte på nettet og fant akkurat den bilen jeg hadde lyst på. Lamborghini Gallardo Superleggera. Leggera betyr ekstra lett. Den har ekstra mye karbon. Det er en helt spesiell sportsutgave», beskriver han.

LES OGSÅ:VG testet Lamborghini Gallardo i 2010

Bilen sto parkert i Monaco og kostet rundt én million kroner. Hushovd slo til.

«Det er gøyere å ha en slik bil nå som jeg er i 30-årene enn når jeg blir 50. Og jeg har hatt mye moro med bilen, selv om tanken på å skaffe seg en slik bil faktisk er gøyere enn det å eie den. Jeg skal innrømme at den står mest i garasjen, men fortsatt blir jeg gira når jeg ser den», skriver Hushovd i boken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder