Tour de France-stjerner viser frem skrekkskadene sine

Er du av typen som ikke liker å se andres skrekkskader, se bort nå. For her viser Tour de France-stjernene hvordan det kan se ut etter at det har gått riktig galt på sykkelen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Tre uker med blodslit er over for syklistene som deltok i årets Tour de France. Alexander Kristoff vant den siste etappen, og briten Geraint Thomas tok sin første Tour-seier.

Fått med deg? Konas hyllest til Kristoff

Men der noen nyter champagne i Paris, er det flere som aldri kom seg til målstreken på Champs-Élysées. Og det er ikke fordi de ikke ville.

Vi starter med Philippe Gilbert. Belgieren var alene i tet på den 16. etappen, men mistet kontrollen på sykkelen på vei nedover et av fjellene, krasjet i en liten mur i veikanten, føk ned en skrent og landet i en steinrøys tre meter lenger ned.

les også

Tour de France over for Gilbert: – Fryktelige smerter

Quick-Step-rytteren kom seg imidlertid tilbake på sykkelen, fullførte etappen, bare for å få beskjed om at han ikke kunne fortsette noen timer senere. Kanskje ikke så rart, med tanke på hvordan kneet hans så ut dagen etterpå:

Han er ikke den eneste som har spist asfalt på årets Tour.

Astanas Luis León Sanchez gikk i bakken allerede på etappe to og ble tvunget til å kaste inn håndkleet. Og lurer du på hvordan en brukket albue ser ut to uker etter operasjon, ta en titt her:

Richie Porte er en annen uheldig syklist. Dette bildet viser riktignok fjorårets skade i et splittbilde, men BMC-rytteren la det ut i år, den 9. juli, for å vise forskjellen ett år kan gjøre.

Den 9. juli vant BMC lagtempoen i årets Tour, til stor kontrast fra da Porte krasjet ut av fjorårets Tour. Det gikk imidlertid ikke lenge før uhellet igjen var ute for BMC-rytteren.

På den niende etappen, den 15. juli, var årets Tour over for Richie Porte. Han falt på brostein-etappen til Roubaix, dagen før den første hviledagen.

FERDIG: Richie Porte den 15. juli på den 9. etappen. Foto: BENOIT TESSIER / REUTERS

Ikke nok med det. Porte er en skikkelig ulykkesfugl, men tar det med et smil. Etter først å ha krasjet ut av touren, brøt bilen hans sammen da han skulle på piknik med familien.

Det er ikke alle som må bryte tross fall.

Grønn-trøye-leder Peter Sagan gikk i bakken i nærmere 70 km/t på den 17. etappen, men holder fortsatt koken. Han så slik ut etter målgang:

FORSLÅTT: Peter Sagan. Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Heller ikke norske Alexander Kristoff har sluppet unna asfalten. Han gikk i bakken sammen med Chris Froome på brostein-etappen til Roubaix, men hva gjør vel det?

Nordmannen fullførte Tour-en - og gikk også helt til topps på den siste etappen.

KRASJ: Alexander Kristoff (t.h.) var sjanseløs sammen med Chris Froome (liggende) på den niende etappen. Foto: BENOIT TESSIER / REUTERS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder