I MÅL: Her tråkket Tom Dumoulin, Chris Froome og Geraint Thomas samlet i mål. Foto: BENOIT TESSIER / X02011

Thomas viste styrke igjen: – Jeg spiller mye poker, så jeg er god på det

MENDE (VG) Stjernene til Movistar tapte mer tid, mens Sky-duoen Chris Froome (33), Geraint Thomas (32) Sunweb-håpet Tom Dumoulin (27) viste styrke enda en gang på lørdagens Tour de France-etappe.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Dermed styrket trioen på toppen av sammenlagtlisten seg etter en tøff etappe i fjellkjeden Sentralmassivet.

Og den som virket å være kanskje sterkest av de tre, var igjen Geraint Thomas.

Geraint Thomas ble konfrontert med dette på en pressekonferanse, der VG var tilstede, i Frankrike i kveld, og om han selv følte seg sterkest - slik det så ut:

– Jeg spiller mye poker, så jeg er god på det. Neida, jeg følte meg bra i dag, selv om det var tøft. Vi kan være fornøyd med dette, svarte Sky-kometen.

– Dumoulin kjører alltid sitt eget tempo. Gjør det det vanskeligere å lese ham?

les også

Ny Thomas-triumf gjør skeptikerne usikre: – Det begynner å bli veldig interessant

– Ja, det er imponerende. Han er god på temposykling og vet litt om hva hva slags tempo han må sette. Det gjør det vanskelig å vite om han lider eller om han bare kjører smart.

Forventingene til Movistar-laget - med Landa, Valverde og Quintana, var skyhøye før Tour de France. Det spanske laget har vært ventet å sette Team Sky under voldsomt press. Det har de foreløpig til gode å gjøre.

I Alpene ble det med noen spede forsøk. Og på pressesenteret her i Frankrike, ble det i går spøkt med ord som «Movi-fading-star».

– Jeg er fornøyd med å være nær de beste i en bratt stigning som denne. Jeg misset litt på slutten, men har slitt mer de foregående dagene. Vi har tapt tid, men gir ikke opp. Vi vil gjøre det bedre, sier Quintana i kveld.

Froome, Thomas og Dumoulin syklet samlet til mål - etter å ha målt krefter opp den bratte, tre kilometer lange, stigningen i Mende. Da hadde Astana-rytter Omar Fraile for lengst vunnet etappen, mens Primož Roglič hadde rykkte og fått noen sekunder på den nevnte trioen.

– Det var tøft opp den siste klatringen. Veldig tøft, sa Chris Froome like etter målgang.

les også

Nibali-lag vurderer rettslige skritt mot Tour-arrangør

Han viste tilsynelatende svakhet ved én anledning mot slutten av etappen. Det samme gjorde Tom Dumoulin. Begge kom imidlertid tilbake.

Bak de tre fulgte Nairo Quintana, som tapte ti sekunder til trioen foran seg. Romain Bardet tapte 14 sekunder, mens Jakob Fuglsang, Alejandro Valverde og Mikel Landa tapte 29 sekunder.

les også

Kristoff-optimisme før Tour-avslutning: – Suverent

Verst gikk det utover Dan Martin (UAE) på lørdagens etappe. Alexander Kristoffs lagkamerat punkterte og tapte 1.43 minutter til trioen i toppen av sammendraget.

– Jeg anser meg selv for å være en av de heldigste menneske i verden, siden jeg har det jeg elsker å gjøre mest som en jobb, samtidig som jeg er frisk, gift og har to tvillingdøtre. Et flatt dekk på feil tidspunkt er noe dritt, men jeg dveler ikke ved det, skriver Martin på Twitter - og legger på ordet «perspektiv».

Fraile sterkest i stigningen

Astana-rytter Omar Fraile (27) var sterkest opp den siste stigningen til mål, og vant lørdagens Tour de France-etappe.

VG LIVE: Les referat fra etappen her

Dermed ble han den første spanjolen til å vinne en etappe i årets Tour de France.

– Jeg visste at Stuyven hadde brukt mye krefter, siden vi kjente motvinden. Jeg startet jakten ved foten av stigningen og heldigvis gikk det bra. Det føles utrolig akkurat nå, sier etappevinneren på den internasjonale pressekonferansen i Frankrike.

Trek-rytter Jasper Stuyven så lenge ut til å vinne etter å ha rykket fra bruddet mot slutten av etappen. Men bare 600 meter fra toppen av den siste stigningen, og et par kilometer fra målstreken, var det slutt.

– Astana trengte en seier, for Fuglsang har press på seg. Nå kommer Astana inn i Pyreneene med en annen ro, mener TV 2-ekspert Thor Hushovd.

Et stykke ut i den 14. etappen etablerte det seg et brudd på 32 ryttere. Ingen av disse var en trussel i sammendrag, og det ble raskt klart at dagens etappevinner satt i denne gruppen.

Selv om rytterne skulle over både et fjerde-, tredje og andrekategorifjell på dagens etappe. Den store spenningen var likevel knyttet til den knallharde avslutningen opp til målgang ved flyplassen utenfor Mende.

Bakken på tre kilometer, med en stigningsprosent på ti, var regnet som altfor hard til at noen av de norske rytterne hadde vinnersjanse lørdag ettermiddag.

– Jeg hadde en grei posisjon ut av sidevinden, men så kom det en liten hump, og da hadde jeg ikke bena til å følge. Da hadde jeg ikke ben nok til å sitte i brudd eller klare den siste bakken, så da var det greit å bare sitte i feltet, sier Edvald Boasson Hagen til TV 2.

Så du denne? Nibali-lag vurderer rettslike skritt mot Tour de France

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder