GODE VENNER? Mark Cavendish og Bradley Wiggins var en gang gode venner. Her feirer de på podiet etter å ha tatt gull i Mens Madison World Track Cycling mesterskapet i London tidligere i år.

GODE VENNER? Mark Cavendish og Bradley Wiggins var en gang gode venner. Her feirer de på podiet etter å ha tatt gull i Mens Madison World Track Cycling mesterskapet i London tidligere i år. Foto: Alastair Grant Ap

Cavendish vraket fra lagtempo – hevder Wiggins har skylden

Spurtkanonen Mark Cavendish (31) er i Rio for å jakte OL-medaljer i banesykling. Han får imidlertid ikke sykle på det britiske laget under lagtempoen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Ifølge Daily Mail har Cavendish blitt droppet fra laget som teller fire mann, etter en uoverenstemmelse med Bradley Wiggins. Det hele startet under OL i Beijing, da Cavendish mente at en ukonsentrert Wiggins kostet ham OL-gull. Nå har tilsynelatende krangelen blusset opp igjen.

Tidligere i OL: Grusom velt på landeveisrittet (Advarer mot sterke bilder)

–Vil være helt

– Brad har vært superstressa. Han vil være helten selv, sier Cavendish om sin landsmann ifølge The Telegraph. Syklisten fra Isle of Man er knapp med uttalelser om uttaket til lagsyklingen.

PÅ VEIEN: Mark Cavendish på veien under OL i Rio. Foto: Matthew Childs Reuters

– Det er grunnen til at jeg dro fra Touren tidlig, fordi jeg ville være med på lagtempoen, sier Cavendish til Sky.

Perlevenner i mars? Jublet vilt for VM-gull sammen

Mark Cavendish skal sykle omnium-rittet i Velodromen i Rio, som består av flere ulike distanser. Første av i alt seks distanser sykles søndag ettermiddag, før avgjørelsen faller ved siste løp litt over et døgn senere.

– Å fullføre Touren hadde vært en fordel når jeg nå skal sykle omnium-rittet. Det er litt skuffende, men det er sånn det fungerer, sier Cavendish ifølge Daily Mail.

Lest denne? Cavendish tangerte fransk legende

Vennskapet slo sprekker

Wiggins og Cavendish var en gang som brødre, men vennskapet slo sprekker etter et skuffende OL i Beijing for sistnevnte. Cavendish er, ifølge The Guardian, sikker på at Wiggins var sentral i beslutningen om å droppe han fra lagtempoen.

Han var derfor lite fornøyd med å ha kommet hjem tidlig fra Tour de France – som han mener skader sjansene hans i omnium-rittet – i den tro at han i det minste ville få en plass på ett av de to lagene som kom til kvalifiseringsrundene, som nesten garantert ville gitt han en medalje.

Sportsmail skriver at trenerstaben, Wiggins og andre ryttere mener det ville vært en for stor risiko å bruke Cavendish i lagtempo fordi han ikke har vært tilgjengelig nok hva gjelder trening med resten av laget. Rytteren gir dog ikke opp, og satser alt på omnium-rittet. Han jakter sitt første OL-gull, og vet hvordan det vil bli oppfattet om han bommer på sitt tredje forsøk.

– Jeg har satt meg opp slik at om jeg ikke vinner så har jeg feilet. Igjen, sier syklisten ifølge The Guardian.

– Enten er jeg heldig på tredje forsøk, eller så er det ikke ment å skje, sier han.

Cavendish: – Edvald må respektere gul trøye

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder