DOPET SEG: Den tidligere toppsyklisten Jan Ullrich innrømmer å ha tatt doping. Ullrich vant Tour de France i 1997. Foto: NTB SCANPIX

Jan Ullrich innrømmer dopingbruk

Mener han ikke jukset.

Kaggestad til VG: - Patetisk

(VG) I et intervju med det tyske magasinet Focus innrømmer den tyske Tour de France-vinneren Jan Ullrich dopingbruk.

  • Eivind Haugen
Publisert:

39-åringen, som vant Tour de France i 1997, innrømmer at han samarbeidet med den spanske dopinglegen Eufemiano Fuentes.

- Jeg har benyttet meg av behandlinger hos Fuentes, sier Ullrich til Focus.

Fuentes, som også har arbeidet med Ivan Basso og Tyler Hamilton, ble avslørt i 2006. Tidligere i år ble han dømt av en spansk domstol i Madrid.

LES OGSÅ: Ullrich-mentor: - Armstrong presset oss til doping

VANT I 1997: Jan Ullrich vant Tour de France i 1997. Foto: NTB Scanpix

TV 2s kjente sykkelkommentator Johan Kaggestad blir på ingen måte overrasket over innrømmelsen fra tyskeren når VG informerer han om innrømmelsen lørdag morgen.

- Dette er jo egentlig gammelt nytt, for Ullrich har allerede blitt dømt og utestengt. Han var jo en av de som ble kastet ut av Tour de France før 2006-utgaven på grunn av klare indisier på at han var en av kundene til Fuentes, sier Kaggestad til VG før han legger til:

- Det eneste som har manglet har egentlig vært at Ullrich har innrømmet doping selv, men det gjør han jo nå og det er på en måte bra, sier Kaggestad.

- Patetisk

Han blir imidlertid provosert over ett av Ullrichs utsagn i intervjuet. Tyskeren sier at «nesten alle» brukte doping, og at han ikke tok noe som ikke andre tok.

PROVOSERT: Johan Kaggestad er ikke overrasket over Ullrichs innrømmelse, men lar seg provosere over tyskerens påstand om at dopingbruken hans ikke var juks. Foto: ROBERT S. EIK/VG

- Det er bare juks for meg hvis en får en fordel av det, og det fikk jeg ikke. Jeg ville bare ha samme muligheter som de andre, sier Ullrich i intervjuet, ifølge Sky Sports.

- Området det (doping, journ.anm) rammet meg mest var imaget mitt og mulige helse-problemer, men det har jeg ikke fått. Seierne mine var uansett et resultat av talent, hardt arbeid, lagånd og en vilje til å vinne.

- Det der har jeg hørt før, sier en oppgitt Kaggestad før han fortsetter:

- Det er en patetisk måte å forsvare og rettferdiggjøre egne handlinger på. Men bare fordi andre raner banker betyr det ikke at det er riktig atferd, sier Kaggestad.

Alle resultater strøket

Ullrich i fjor funnet skyldig i brudd på dopingreglementet og utestengt i to år fra august 2011, etter en kjennelse i Idrettens voldgiftsrett (CAS). Alle hans resultater fra mai 2005 og framover ble strøket.

Saken fortsetter under bildet.

RIVALER: Jan Ullrich (t.h) var Lance Armstrongs (midten) største rival. Her står de på podiet med Ivan Basso(t.v) etter Tour de France 2005. Foto: NTB Scanpix

I januar uttalte Ullrich at han ikke hadde planer om å følge Lance Armstrong og innrømme doping offentlig.

- Jeg kommer på ingen måte til å følge i Armstrongs fotspor og snakke foran flere millioner mennesker, selv om mange kanskje vil kreve at jeg gjør det og venter at jeg skal gjøre det, sa Jan Ullrich i et intervju.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder