FØRST: Alexander Kristoff jubler over målstreken i Drammen. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Spurtseier for Kristoff: Tok over ledelsen i Tour of Norway

Alexander Kristoff (31) vant nest siste etappe av Tour of Norway etter en samlet spurt i Drammen. Nå har han også tatt over ledelsen i etapperittet.

Men Kristoff forteller at han og UAE-laget måtte jobbe hardt underveis på etappen før han kunne sikre seieren på den femte etappen.

– Den satt langt inne. Vi datt av i sidevinden og vi måtte jobbe, inkludert meg selv, for å komme tilbake. Det var ikke helt bra. Men på slutten gjør gutta en god jobb, sier Kristoff til TV 2 rett etter målgang.

I dag var det likevel langt mer dramatisk i Giro d´Italia:

Da han til slutt tråkket seg frem i posisjon følte Kristoff han egentlig hadde spurten under kontroll, selv om han ikke var sikker før han hadde krysset mållinjen. Kristoff vant sluttspurten foran Quick Step-rytteren Alvaro Jose Hodeg Chagui og Kristoffer Halvorsen.

Seieren til Kristoff betyr at både han og Edvald Boasson Hagen har åtte etappeseire hver i Tour of Norway-historien.

les også

Bråk i Giro d’Italia: Lopez klappet til tilskuer etter kollisjon

Boasson Hagen ble nummer fem i spurten og dermed har nå Kristoff overtatt ledertrøyen før rittet avsluttes med sjette og siste etappe i Hønefoss søndag.

Tidligere denne uken var Boasson klart sterkest:

Det er imidlertid en langt mer kupert avslutning på denne etappen og Kristoff er usikker på om han er i stand til å forsvare sammenlagtledelsen.

– Det er en mulighet, men jeg har ikke følt meg konge i bakkene så jeg er usikker. Jeg prøver så godt jeg kan.

Det er nå ventet at Lotto Soudal-laget til Carl Fredrik Hagen kommer til å kjøre knallhardt i de krevende bakkene den siste dagen av rittet. De satte også sitt preg på etappen til Drammen i dag, men fikk ikke uttelling for hardkjøret.

– Det er mange som har brukt mange krefter i dag. Det bør være en del slitne ben i morgen, sier Carl Fredrik Hagen til TV 2.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder