KLART STERKEST: Peter Sagan feirer seier på 5. etappe av Tour de France. Foto: JEFF PACHOUD / AFP

Punktering ødela for Boasson Hagen: Sagan overlegen i spurten

COLMAR/OSLO (VG) Edvald Boasson fikk trøbbel med sykkelen på verst mulige tidspunkt og jaget forgjeves kampen om seieren. Peter Sagan var overlegen i spurten.

Opp den siste av fire solide stigninger på dagens etappe fikk Boasson Hagen trøbbel, da han måtte bytte sykkel etter punktering. Den store tetgruppen forsvant oppover bakken.

– Det var punktering på verst tenkelige tidspunkt. Jeg måtte jobbe hardt for å komme tilbake. Det kostet krefter. Det er synd at det ble punktering, men slik er sykkelsporten , sier Boasson Hagen til norske medier, blant dem VG, etter målgang.

Han lot lagkameratene bli i tetfeltet da han slet og mener det var en god avgjørelse å kjøre seg opp igjen på egenhånd.

– Hadde du et berettiget håp om å kjempe om seieren?

– Jeg håper helt til jeg krysser mållinjen at jeg skal kjempe om seieren, men man må være realistisk og innse at man bruker mye krefter, sier Boasson Hagen som følte seg sterk og mener det er et positivt tegn før de neste dagene.

les også

Kristoff med kjempemåling: – Han er like rask som før

Men punkteringen førte til at han stivnet oppover bakken der han jaget hovedfeltet. På det tidspunktet var alle andre nordmenn hektet av. Og over toppen av den siste stigningen knappe to mil før mål lå Boasson Hagen et minutt bak.

Men takket være svært sterk kjøring inn mot målbyen hadde han hentet tetfeltet med rundt rundt ni kilometer igjen av etappen.

Men til slutt var det slovaken Peter Sagan som var klart best i spurten på dag fem av årets Tour de France. Boasson Hagen ble nummer 12 i spurten.

Sagans far Ľubomír gikk bananas da sønnen vant:

Spurten viste at Sagan vant med mer enn en sykkellengde og slovaken kunne strekke hendene i været uten å være truet. Da hadde tetfeltet også kjørt inn Kristoffs lagkamerat Rui Costa som prøvde seg på slettene inn mot målbyen og opparbeidet seg et forsprang på 12 sekunder med under seks kilometer igjen av etappen.

– Til slutt kom seieren. Tour de France er veldig bra for oss og vi kontrollerte rittet i dag fra start til mål, sier Sagan i det offisielle seiersintervjuet.

De andre nordmennene ble frakjørt av den store tetgruppen. Men tirsdag var det opptur i touren for Alexander Kristoff, da han kjempet om etappeseieren:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder