FORSLÅTT: Alexander Kristoff kom seg i mål for egen maskin, selv om drakten var opprevet og smertene var tydelige. Foto: Anders K. Christiansen, VG

Kristoff veltet stygt - Boasson Hagen hindret

ROUBAIX/OSLO (VG) Med snaut fem mil igjen av Paris - Roubaix deiset Alexander Kristoff (30) hardt i bakken og velten ble avgjørende for nordmennene. Peter Sagan vant en høydramatisk utgave av rittet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Kristoff (UAE) satt godt plassert i restene av hovedfeltet da uhellet var ute: 30-åringen gikk i asfalten sammen med Luke Rowe (Sky) og Tony Martin (Katusha).

Etterpå ble han liggende i veibanen, der han skar grimaser i pur smerte og holdt seg til armen. Samtidig pøste verdensmester Peter Sagan på med krefter helt i front.

– Armen er grei, men jeg har litt vondt i håndleddet, sier Kristoff utenfor lagbussen til flere medier, deriblant VG.

– Du holdt deg til kragebeinet og flere fryktet et brudd?

– Jeg kjente fort at alt var greit. Men jeg hadde sykt vondt i ryggen at jeg ikke klarte komme meg opp med en gang.

Boasson Hagen hindret i samme velt

Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) befant seg like bak Kristoff, og måtte bremse helt opp. Det kan ha kostet nordmannen en god plassering søndag ettermiddag.

– Jeg satt foran hele tiden og lå godt an. Men når det ble veltet helt i front, så ble det vanskelig å tette den luken, sa en møkkete Boasson Hagen på spørsmål fra VG.

Boasson Hagen måtte tette en lang luke opp til hovedfeltet, og det hele ble verre av at Quick Step og Niki Terptstra satte opp farten i front av feltet.

Dramatisk: Belgisk rytter fikk hjertestans under rittet

Inntil da hadde Boasson Hagen virket svært frisk, samtidig som han hadde fått en billig reise i Paris-Roubaix. Plutselig var han - som et resultatet av tilfeldigheter - hektet av årets utgave av klassikeren.

les også

Analyse: Derfor sliter Kristoff i sitt nye lag

– Er det en bitter følelse nå?

– Var ikke så mye mer å få gjort, en det er så klart bittert når det ryker en sjanse. Men jeg var helt «gåen» på slutten, men man vet ikke hva som hadde skjedd, sa han.

Sven Erik Bystrøm (UAE) lå i brudd sammen med blant andre Peter Sagan (Bora), da Kristoff gikk i bakken. Like etter forsvant både kreftene - og nordmannen fra bruddet, etter en formidabel dag på sykkelen.

SUVEREN: Peter Sagan sykler inn til sin første seier i Paris - Roubaix. I bakgrunnen er en slukøret Silvan Dillier. Foto: JEFF PACHOUD / AFP

Sagan seiret - igjen

Og etter 257 kilometer var det kun Sagan og den sveitsiske mesteren Silvan Dillier (Ag2R) som satt igjen i bruddet. Dermed ble det en spurtduell inne på velodromen i Roubaix. Den vant Sagan enkelt.

– Fantastisk! Jeg er utrolig sliten, men jeg må si at jeg er mindre sliten enn alle de andre årene jeg har kjørt her, sa Sagan etter at hans første seier i rittet var et faktum.

Han er den første i verdensmestertrøyen som vinner rittet siden Bernard Hinault gjorde det samme i 1981. Seieren var Sagans andre monument i karrieren. Fra før har han vunnet Flandern Rundt (2016). For kun to uker siden vant han også Gent – Wevelgem.

Amund Grøndahl Jansen (LottoNL-Jumbo) og Truls Korsæth (Astana) befant seg lenge godt plassert i hovedfeltet, men ble kjørt av da kanonene satte opp farten. Korsæth ble i likhet med Boasson Hagen hindret og måtte bremse opp like bak en liggende Alexander Kristoff.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder