Boasson Hagen sjanseløs da Sagan var sterkest i spurten

QUIMPER/OSLO (VG) Edvald Boasson Hagen (31) måtte gi tapt da Peter Sagan (28) skrudde på turboen på den knallharde avslutningen inn til Quimper.

  • Petter Fløttum
  • Anders K. Christiansen

Artikkelen er over ett år gammel

– Det var veldig bratt, og det så ikke sånn ut i boken vi hadde lest på forhånd. Men med Google maps og andre analyseverktøy, så skjønte vi at det ville bli bratt, forteller Edvald Boasson Hagen til VG i målområdet i Quimper.

Den 5. etappen ble avgjort i en knallhard, én kilometer lang motbakke opp til målseilet. En bakke som var enda litt brattere enn det som sto i håndboken rytterne hadde fått utdelt før årets Tour de France.

Det fikk 31-åringen fra Rudsbygda virkelig kjenne. Dimension Data-rytteren satt strålende plassert inn i bakken, men det tok ikke mange høydemeter før han måtte slippe opp og se ryggen til Peter Sagan forsvinne fra.

– Tydeligvis var flere litt bedre enn meg, og da klarte jeg ikke å henge med, forteller Boasson Hagen, som til slutt trillet inn til 43. plass.

Onsdagens etappe var én av dem han hadde pekt seg ut som en mulighet før årets Tour.

les også

Kristoff positiv tross ny nedtur: – Blir ikke motløs

På toppen av bakken bet Sagan tennene sammen, rykket fra Sonny Colbrelli (28) og tok sin andre etappeseier i år. Dermed festet slovaken ytterligere grepet om den grønne poengtrøyen.

– Lagkameratene mine gjorde en veldig godt jobb. De fikk meg i en god posisjon før den siste klatringen, sier etappevinneren i seiersintervjuet.

Kristoff hektet av

Alexander Kristoff (31) satt godt plassert i hovedfeltet det meste av etappen, men da de nærmet seg den siste motbakken tapte UAE-rytteren kampen om posisjonene og var langt bak i avslutningen.

NÅDDE IKKE FREM: Edvald Boasson Hagen fra gårsdagens etappe. Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Boasson Hagen har ifølge Johan Kaggestad sett tung ut i starten av årets ritt, og han har egentlig aldri vært med hele veien inn på noen av de fem første etappene.

31-åringen innrømmer at han ikke hadde ben til å henge med i motbakken onsdag, men mener formen ikke er så verst.

les også

Kaggestads Tour de France-tips: Her kan Edvald og Alex vinne

Pluss content

– Det føles i alle fall ikke noe dårligere. Det var en hard dag i dag, og så håper jeg det kommer etapper som går enda bedre, sier han.

Kjørte inn bruddet

På spørsmål om hva han har blinket seg ut som neste etappe der laget kjører fra ham, peker han allerede på torsdagens 181 kilometer lange etappe fra Brest til Mûr de Bretagne Guerlédan som en mulighet, selv om han ser at den kuperte etappen kan bli i tøffeste laget.

Deretter venter han på den 9. etappen, når rytterne skal over de karakteristiske brosteinspartiene inn mot Roubaix.

Syv mann stakk tidlig på onsdagens 204,5 kilometer lange etappe fra Brest til Quimper, men forspranget ble ikke større enn at Sagans lagkamerater i Bora-Hansgrohe fikk tauet inn bruddet før avslutningen.

Mer om

  1. Tour de France
  2. Edvald Boasson Hagen
  3. Alexander Kristoff

Flere artikler

  1. Kristoff nære seier - tatt igjen av Sagan på målstreken

  2. Punktering ødela for Boasson Hagen: Sagan overlegen i spurten

  3. Kristoff-nedtur i Tour-åpningen – overraskelseseier til Teunissen

  4. – De målingene vi har på Edvald, ligger på et høyere nivå enn i fjor

  5. Én sjanse igjen for Kristoff etter ny miss: – Kanskje en tabbe av meg

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder