SUVEREN: Chris Froome jubler sammen med sønnen etter å ha vunnet Tour de France 2017.
SUVEREN: Chris Froome jubler sammen med sønnen etter å ha vunnet Tour de France 2017. Foto: Jeff Pachoud AFP

Tour de France-løypen 2018 er klar: – Froome får det tøft

SYKKEL

Knallharde fjell, brosteinspartier og ingen klassisk tempoetappe: Sykkelekspert tror det blir utfordrende for Chris Froome å forsvare tittelen.

Publisert: Oppdatert: 17.10.17 14:54

Det franske storrittet arrangeres fra 7. til 29. juli neste år, og sykkelkjennere tok raskt til orde for at det blir tøft for den britiske mesteren.

– Det er en kreativ og nyskapende løype som innehar alle elementene av sykling, sier TV 2s sykkelekspert, Johan Kaggestad, til VG.

Les også: Tårevåt Cavendish hyller Boasson Hagen

Mot slutten av Touren blir det særlig tøft med seks fjelletapper og fire andre kuperte etapper før selve avslutningen opp Champs-Élysées i Paris.

I tillegg skal rytterne gjennom et knalltøft brosteinsparti. Det kan skape utfordringer for regjerende mester, Chris Froome.

– Froome kommer til å få det tøft med å vinne. Det blir vanskeligere for Sky å kontrollere dette rittet, uten en klassisk tempo og med brostein inn mot Roubaix, sier Kaggestad.

Neste års ritt, som starter på øya Noirmoutier på den franske vestkysten, inneholder nemlig ingen flat, individuell tempo der Froome ofte nøytraliserer flere av sine argeste konkurrenter.

Froome vil også ha én hjelperytter mindre å stole på i 2018, da lagene reduseres fra ni til åtte syklister.

Se sykkelfeberen herje i Bergen:

I all hovedsak er neste års Tour de France delt inn i to deler. Den første halvdelen inneholder mange flate etapper, der ryttere som Alexander Kristoff kan slå til, mens annen halvdel hører klatrerne til.

På 17. etappe (femte siste) skal rytterne avslutte på Col de Portet på over 2000 meters høyde, det høyeste punktet noensinne i Tour de France-ruta.

Den flate tempoen er også erstattet med en bakketempo, som er fordelaktig for Chris Froomes konkurrenter.

– Trekker vi fra tempotider og bonussekunder var det Romain Bardet som var raskest i Frankrike rundt i år, kommenterer Johan Kaggestad.

Her kan du lese mer om