Quintana cruiset inn til etappeseier – villmannskjøring reddet Alaphilippe

Ingen kunne gjøre noe med Nairo Quintana. Bak så det ut til at Julian Alaphilippe skulle tape verdifulle sekunder opp Col d’Galibier, men så begynte utforbakken.

– Se på han da, kommenterte TV 2s Christian Paasche, da Alaphilippe kom bakfra og dundret forbi konkurrentene – og nærmest stod opp fra de døde.

Før det hadde nemlig Ineos-unggutten Egan Bernal rykket fra og fått en luke til gruppen med sammenlagtkanonene.

les også

Wiggins avskriver Alaphilippe i sammendraget: – Det er bare ikke en sjanse

Litt senere banket også Geraint Thomas til. Mens Thibaut Pinot, Steven Kruiswijk tok igjen briten før toppen, så Alaphilippe i den gule trøya ut til å bli hektet av.

Så kom utforkjøringen som endret alt. Julian Alaphilippe suste forbi alle.

– Det er et av de hardeste fjellene å kjøre ned, sa Thor Hushovd om utforkjøringen hvor det gikk galt for grimstadværingen da han selv var aktiv.

I GULT: Julian Alaphilippe tapte tid til Egan Bernal, men er fremdeles i gul trøye halvannet minutt foran colombianeren. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Ingen kunne gjøre noe med Quintana, som ble båret frem av en colombiansk koloni opp svingene mot Col d’Galibier – og cruiset inn til seier foran Romain Bardet og Aleksej Lutsenko.

En blodig Nairo Quintana, trolig som følge av neseblod, krysset målstreken rundt fem minutter på konkurrentene, og kjørte seg inn til 7. plass i sammendraget.

VINNER: Nairo Quintana strekker armene i været, med en liten blodig flekk på trøyen, etter å ha rykket fra bruddet og vunnet på den 18. etappen. Foto: CHRISTIAN HARTMANN / REUTERS

Samtidig tjente Bernal 32 verdifulle sekunder på konkurrentene, og kjørte seg opp på andreplass i sammendraget.

– Akkurat nå ser jeg på ham som en sterkere klatrer enn Geraint Thomas, mener Kaggestad.

Team Ineos’ britiske sammenlagthåp kom inn sammen med de andre sammenlagtfavorittene.

– Vi ser bra ut før de to neste dagene. Vi ser at Julian Alaphilippe sliter litt, så det er gode nyheter i dag, sier sportsdirektør Nicolas Portal til TV 2.

Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud tror Alaphilippe vil slite fredag:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder