GRUNN TIL Å GLISE? Edvald Boasson Hagen er på vei til MTN Qhubeka, et mindre profilert sørafrikansk sykkellag. Her er han under Tour of Norway i fjor.
GRUNN TIL Å GLISE? Edvald Boasson Hagen er på vei til MTN Qhubeka, et mindre profilert sørafrikansk sykkellag. Her er han under Tour of Norway i fjor. Foto: Daniel Sannum Lauten, VG,

Boasson Hagen til sørafrikansk lag

SYKKEL

Edvald Boasson Hagen (27) er enig med det sørafrikanske sykkellaget MTN Qhubeka om en toårskontrakt.

Publisert: Oppdatert: 27.08.14 17:51

Eksterne lenker

VG meldte nyheten tidligere i dag, og den ble bekreftet på en pressekonferanse på Gardermoen klokken 17.00 onsdag ettermiddag.

- Dette var et riktig valg for meg. Jeg gleder meg til neste år og kjøre løp med dem. Det er et hakk under på rangstigen, men ikke et nivå ned, sier Boasson Hagen på pressekonferansen.

Edvald avslørte at han har snakket med andre sykkellag før valget falt på Qhubeka. Deriblant Tinkoff-Saxo og Sky, hans tidligere lag.

I går ble det klart at Boasson Hagen vraket tilbudet fra Tinkoff-Saxo-laget til Bjarne Riis. Der ville han ha syklet sammen med noen av verdens største stjerner, deriblant Alberto Contador og Peter Sagan.

Men nå skal nordmannen etter det VG forstår sykle for et mindre profilert lag på nivå to i sykkelsirkuset. Også TV 2 melder dette onsdag formiddag.

I MTN Qhubeka vil Boasson Hagen trolig bli den mest profilerte rytteren i stallen. Som såkalt prokontinentallag er man avhengig av invitasjon for å få lov til å sykle ritt som Tour de France, Flandern rundt og Paris-Roubaix.

I sommer fikk laget en Grand Tour-invitasjon for aller første gang, og dermed lov til å sykle Spania rundt, som pågår i disse dager.

Avvist i sommer

Invitasjoner får man gjerne med store navn i troppen. Edvald Boasson Hagen har to mørke sykkelsesonger bak seg, men nordmannens navn klinger fortsatt bra i sykkelverden.

MTN Qhubekas mest profilerte rytter fra før, er Gerald Ciolek, som vant Milan-Sanremo i 2013. VG er også kjent med rykter om at Garmins Tyler Farrar kan være på vei til laget. Amerikaneren har også slitt med dalende sportslig kurve de siste sesongene.

MTN Qhubeka viste tidlig i sommer stor interesse for å signere Edvald Boasson Hagen. Den gangen gikk det hele i vasken da manager Birger Hungerholdt understreket at nordmannen hørte hjemme på det øverste nivået i sykkelverden - og ikke i et nivå to-lag.

- Det er et lag som representerer noe nytt i sykkelverden. De har en tanke om å ta med seg noe større inn i sporten: Å gi inspirasjon til unge på det afrikanske kontinentet. Laget vil nok bli bra promotert og få en invitasjon til Tour de France, sier tidligere sykkelproff Mads Kaggestad til VG.

- Og med færre profiler i stallen vil det bli stilt enda større krav til Boasson Hagen?

- Ja, men han har nok levd under et betydelig press i Sky også. Forskjellen er at i MTN Qhubeka er det ingen andre som truer posisjonen hans, sier TV 2-eksperten.

PS! Etter det VG forstår har MTN Qhubeka knyttet til seg tidligere Motorola-rytter (1994) Brian Smith som ny toppsjef for laget.