STØTTE: Sykkelpresident og sjef for sykkel-VM Harald Tiedemann Hansen får støtte fra styret i forbundet. Her under VM i Bergen. Foto: Hallgeir Vågenes VG

Sykkelpresidenten får full støtte fra NCF-styret

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen har vært i hardt vær etter sykkel-VM i Bergen. Styret i Norges Cykleforbund stiller seg likevel rakt bak sin frontfigur.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Etter folkefesten i Bergen har Hansen stadig måttet svare på kritiske spørsmål om både økonomi og påstander om rolleblanding. Sykkel-VM styrer mot et solid underskudd, og det er sykkelforbundet som må ta det tunge tapet.

Fredag ble det holdt styremøte i NCF, mens det lørdag ble avholdt et fellesmøte mellom styret og regionlederne.

VG-sportens kommentator: Sykkel-Norge fortjener svar

– Vi har hatt et godt styremøte hvor vi blant hadde en grundig gjennomgang av sykkel-VM. Arrangementet ble en ubetinget suksess både arrangementsmessig og sportslig. Styret uttrykte full tillit til sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen. Alle i styret har forståelse for kompleksiteten et så stort arrangement som sykkel-VM er, og at Bergen 2017 trenger mer tid og arbeidsro før de kan gi oss en fullstendig oversikt på kostnads- og inntektssiden, sier NCF-styret i en uttalelse.

VG+: Sykkelpresidenten fikk hjerteinfarkt: Ber staten ta mulig VM-underskudd (krever innlogging)

– Vi har full tillit til at styret og administrasjonen i Bergen 2017 gjør det de kan for å innfri våre forpliktelser og få full oversikt over økonomien i sykkel-VM. Dette har vår høyeste prioritet nå.

Se sykkelpresidenten fortelle om Vipps-aksjonen i video under:

Under både styremøtet og fellesmøtet ble blant annet Harald Tiedemann Hansens håndtering av habilitet som sykkelpresident og daglig leder i Bergen 2017 AS samt hans internasjonale verv i sykkelsporten drøftet.

Northug i VM-løypa: – Aldri opplevd maken til stemning

– Jeg er veldig glad for den massive støtten jeg har fått fra styret og regionlederne. Jeg ser fram til å få fokus tilbake på den sportslige aktiviteten i Norges Cykleforbund, og det avsluttende arbeidet i Bergen 2017, sier Hansen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder