SIRKUS ARMSTRONG: Lance Armstrons tilbakekomst i Tour de France har vært omdiskutert, og et stort pressekorps følger amerikaneren i Frankrike.
SIRKUS ARMSTRONG: Lance Armstrons tilbakekomst i Tour de France har vært omdiskutert, og et stort pressekorps følger amerikaneren i Frankrike. Foto:Anders K. Christiansen,VG

Armstrong husker ikke dopingsamtalen med Hushovd

Amerikaneren til VG: - Sorry, jeg vil ikke gå inn på dette

SYKKEL

VILLEFRANCHE-D’AKBIGEOIS (VG) For fire år siden sjokkerte Lance Armstrong (43) sin venn Thor Hushovd da han innrømmet dopingbruk under en felles lunsj. I dag har samtalen gått i glemmeboka.

Publisert: Oppdatert: 16.07.15 20:40

Det er i Hushovds selvbiografi, «Thor», at den norske syklisten forteller om hva som skjedde i mai 2011:
Under en lunsj med Armstrong USA, innrømmet plutselig amerikaneren at han hadde brukt forbudte stoffer som aktiv.

Sett denne? Froome måtte svare på dopingspørsmål

Hushovd valgte å holde på hemmeligheten helt til han ga ut boken sin høsten2014. Nordmannen ga heller ikke opplysningene videre til Antidoping Norge.

Hushovd: – Derfor varslet jeg ikke om Armstrongs doping

- Jeg husker ikke den spesifikke samtalen, men jeg er en stor fan av Thor, sier Armstrong i dag.Ikke snakket med Hushovd

Han er på plass i Frankrike der han sykler to av årets Tour de France-etapper, én dag før rytterne, til inntekt for kreftsaken.
Etter halvkjørt etappe stoppet gruppen til Armstrong for å spise lunsj på en fransk kafé. Etter to timer kom han ut igjen.

Armstrong:– Angrer ikke på Twitter-melding

Saken fortsetter under bildet.

Han har ikke snakket med Thor Hushovd siden våren 2011, forteller han.
- Hushovd fikk kritikk hjemme i Norge fordi han ikke fortalte noen om dopingen din. Hva tenker du om det?
- Sorry. Sorry. Ikke for å være vanskelig, men jeg vil ikke gå inn på det, sier Lance Armstrong til VGs journalist i Frankrike.

La kortene på bordet

Ikke lenge etter samtalen med Hushovd ble det tatt ut formell dopingtiltale mot Armstrong. Likevel nektet amerikaneren for ulovligheter helt frem til han la kortene på bordet for Oprah Winfrey tidlig i 2013.

Temperaturen ligger på 37 grader i skyggen i områdene nord for Rodez i ettermiddag. Der sykler Armstrong og drøyt ti andre ryttere gjennom morgendagens Tour-etappe, på 200 kilometer.

Det er tre år siden 43-åringen syklet like langt forrige gang, forteller han VG i veikanten under en av to pauser – før lunsjen.

Journalisten som felte Armstrong:– Lance føler seg irrelevant

– Så langt har alle vært hyggelige

Lårene er litt kraftigere enn før. Håret litt gråere.

- Det er hyggelig å være her. Men jeg ville heller vært på stranden, ler han – og understreker at han gjør dette for kreftinnsamlingen til den tidligere fortballspilleren Geoff Thomas.

- Din tilstedeværelse her er omdiskutert. Hva slags respons får du fra de franskmennene du møter?
- Vi møter noen sykkelgrupper nå og da. Og så står det noen folk på fortauene i byene. Så langt har alle vært veldig hyggelige, sier Armstrong til VG.
- Jeg tror de syklistene vi møter forstår at dette er en gruppe-greie, og et initiativ fra Geoff, legger han til.- Du er utestengt fra all idrett på livstid. Savner du det å konkurrere?
- Kanskje litt, men jeg er nesten 44 år gammel, så på et tidspunkt må du innse at den delen av livet er historie. Konkurranse for meg nå handler om gambling på golfbanen med vennene mine, sier den kontroversielle amerikaneren.

Her kan du lese mer om