OFFENSIV: Lance Armstrong  er her fotografert i Oprah Winfrey-intervjuet der han først avslørte sin dopingbruk gjennom mange år.
OFFENSIV: Lance Armstrong er her fotografert i Oprah Winfrey-intervjuet der han først avslørte sin dopingbruk gjennom mange år. Foto:,

AP: Lance Armstrong prøver å forhandle seg til redusert dopingstraff

SYKKEL

Lance Armstrong (43) snakket sist uke med det amerikanske antidopingbyrået med i håp om å få redusert sin livstidsdom fra sykkelsporten.

Publisert:

Det er nyhetsbyrået AP som kommer med denne oppsiktsvekkende nyheten.

Armstrong møtte USADA-sjefen Travis Tygart i seks timer, ifølge AP. Det var første gang de møttes siden slutten av 2012.

Hverken Tygart eller Armstrongs advokat Elliot Peters vil kommentere opplysningene fra AP.

USADA-sjefen har tidligere sagt at til tross Armstrongs innrømmelse av bruk av prestasjonsfremmede midler, må han møte USADA for å ha noen sjanse til å få redusert straffen, som også gjelder andre idretter som Armstrong kunne tenke seg å konkurrere i, som triathlon og maraton.

Lance Armstrong har den siste tiden tatt flere steg tilbake til offentligheten. På sin twitter-konto kaller han seg nå igjen for «sju ganger Tour de France-vinner».

– Beskyttet Armstrong

Nylig kom det en uavhengig rapport der ledelsen i det internasjonale sykkelforbundet UCI ble beskyldt for å ha beskyttet Lance Armstrong.

I en 228 siders rapport kom det fram at de tidligere sykkelpresidentene Hein Verbruggen og Pat McQuaid skal ha beskyttet den daværende superstjernen - selv om alt tydet på at Armstrong dopet seg.

«Han ble sett på som et ikon. Han hadde vært rammet av kreft, men klarte å slå sykdommen. UCI-ledelsen klarte ikke å skille mellom helten Armstrong - syv ganger vinner av Tour de France, kreftoverlevende, en økonomisk suksess, mediamagnet og forbilde for tusenvis av fans - og syklisten Armstrong som et medlem av hovedfeltet med samme rettighjeter og plikter som enhver annen syklist»stod det i rapporten.

«CIRC»-rapporten avdekker flere tilfeller der UCI-ledelsen forsvarte eller beskyttet Lance Armstrong, og tok beslutninger som ville være til hans fordel. Det gjaldt tilfeller der det var gode grunner til å mistenke ham for doping.

Vil sykle Touren

Tidligere i dag kom det fram at nåværende UCI-president Brian Cookson slakter Lance Armstrong planer om å sykle Tour de France-etappene i forkant av proffene. Antidopingsjef Travis Tygart derimot gir Armstrongs opplegg grønt lys.

Det er den tidligere engelske landslagsspilleren i fotball, Geoff Thomas, som har satt i gang prosjektet til inntekt for kreftsaken – en sykdom han selv ble rammet av. Nå bruker han mye av sin tid til å samle inn penger til prosjektet «Cure Leukaemia», og med seg på laget vil han ha Lance Armstrong som selv overvant kreftsykdommen på 90-tallet.

– Jeg er sikker på at Geoff Thomas har gode hensikter, men jeg synes dette er fullstendig upassende og respektløst overfor Touren, de aktuelle rytterne, UCI og de som jobber med antidoping, sier Cookson ifølge The Irish Times.

Her kan du lese mer om