HER ENDTE DAGEN: Alexander Kristoff på vei inn i legebilen etter krasjen som sendte han ut av Paris-Roubaix. Foto: Daniel S. Lauten.

Kristoff krasjet med motorsykkel

Vitne til VG: - han var sjanseløs på å unngå velt

Boasson Hagen ut på jordet i ny velt

ROUBAIX (VG) Alexander Kristoff (26) brøt brostensklassikeren og endte oppskrubbet i legebilen etter en krasj med en pressemotorsykkel.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Paris-Roubaix er over for Alexander Kristoff etter at det meste gikk feil for en av utfordrerne til seieren.

VG-live: Følg Paris-Roubaix

Mye trøbbel

Først byttet Kristoff sykkel i Arenberg-skogen. Da han kom ut av den viktige brosteinsseksjonen, jobbet han febrilsk for å komme seg opp til hovedfeltet igjen. De lå minuttet foran nordmannen i løypa.

Men så, idet nordmannen var i ferd med å innhente en mindre gruppe foran seg, kom han til en jernbaneundergang der veien plutselig ble smalere.

Pressemotorsykkelen som fulgte Kristoff svingte brått mot venstre og tok med seg Katjusja-rytteren.

- Alexander var sjanseløs på å unngå velt, og gikk i bakken. Sånt skal selvsagt ikke skje. Han virket ikke så skadet, men spratt rett opp på bena igjen, sier generalsekretær i Norges cykleforbund, Bjørn Sætre, til VG.

Fulgte i dommerbil

Han følger søndagens Paris-Roubaix fra en dommerbil og var vitne til dramatikken, som fant sted drøyt åtte mil fra mål.

Meldingen om at Kristoff hadde brutt storrittet kom kort tid etterpå. Ifølge fotograf Daniel Sannum Lauten satt 26-åringen fra Stavanger da oppskrubbet i legebilen.

Det var slutt for mannen som nylig vant Milan-Sanremo.

69 kilometer før mål var også Edvald Boasson Hagen involvert i en velt. Man kunne av TV-bildene se at nordmanne føyk ut på jordet. Posisjonen hans i rittet er for øyeblikket uklar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder